Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Liepos mėnesį pareigūnai iš akiračio nepaleis nei greičio viršytojų, nei pėsčiųjų

Publikuota: 2022 liepos 04 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Lietuvos kelių policija liepos mėnesį šalies keliuose organizuos 6 tikslines prevencines priemones. Viena iš priemonių, inicijuota Europos kelių policijos tinklo ROADPOL (angl. European Roads Policing Network), bus vykdoma daugelyje Europos šalių. Visų priemonių tikslas – mažinti eismo įvykių, kuriuose žūsta arba sužeidžiami žmonės, skaičių. Žygio per Lietuvą metu – Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dienos proga – bus surengtos pilietinės diskusijos.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tikrins ir vairuotojus, ir pėsčiuosius

Liepos mėnesį daug dėmesio bus skirta elektrinių paspirtukų ir dviračių vairuotojams. Dvi pirmąsias liepos savaites bus siekiama išaiškinti pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus, vykdomi vairuotojų blaivumo patikrinimai, kontroliuojamas saugos priemonių naudojimas, taip pat naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant.

Liepos 1–5 d. pareigūnai tikrins, ar dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojai laikosi jiems nustatytų Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Liepos 8–11 d. bus sustiprinta transporto priemonių, tarp jų ir dviračių, elektrinių paspirtukų vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolė. Liepos 13–15 d. pareigūnai kontroliuos, ar vairuojant nesinaudojama mobiliojo ryšio priemonėmis, kai automobilyje nėra laisvų rankų įrangos. Taip pat bus tikrinama, ar transporto priemonių vairuotojai, taip pat keleiviai naudoja privalomas saugos priemones: saugos diržus, specialias sėdynes ir (ar) prisegimo sistemas, skirtas vaikams, saugos šalmus (asmenys iki 18 metų, važiuojantys dviračiais, elektriniais paspirtukais; mopedų, visų rūšių motociklų vairuotojai ir keleiviai).

Mobiliuosiuose patikros postuose bus tikrinamas vairuotojų blaivumas ir apsvaigimas nuo narkotinių medžiagų, vykdoma leistino važiavimo greičio ir kartu pavojingo manevravimo bei chuliganiško vairavimo ir pėsčiųjų kontrolė. Be to, pareigūnai vykdys krovininių, akcizinių ir kontrabandinių prekių gabenimo patikrą ir nelegalios migracijos kontrolę.

Minės Valstybės dieną

Lietuvos kelių policijos tarnyba kartu su Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių 2-ąja rinktine sveikins Lietuvos žmones Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga. Liepos 6-ąją, vidurdienį, motošauliai kartu su kelių policijos pareigūnais Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, pradės motorizuotą žygį per Lietuvą.

„Mūsų Tarnybos pareigūnai – stiprūs, ryžtingi ir savo kraštą mylintys žmonės, todėl ir jungiamės į šį žygį. Kartu su šauliais siekiame vieno tikslo – saugios Lietuvos. Kelių policija gali sudominti ir paskatinti jaunus žmones rinktis tarnybą Lietuvos policijoje. Tai galimybė dirbti su pačiomis naujausiomis technologijomis ir technika saugant žmonių gyvybes šalies keliuose“, – sako Vytautas Grašys, Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas.

Liepos 6–9 d. kolona judės maršrutu Kaunas–Palanga–Šiauliai–Panevėžys–Kernavė. Liepos 6-osios vakare „plieniniai žirgai“ pasieks Palangą, kur 21 valandą prisijungs prie žmonių, susirinkusių giedoti Lietuvos himną, būrio. Per 4 kelionės dienas žygio dalyviai skirtinguose miestuose surengs susitikimus su miestų gyventojais. Susirinkusiesiems policijos pareigūnai, ugniagesiai, greitosios medicinos pagalbos paramedikai, VšĮ Nacionalinio kraujo centro atstovai, Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai, šauliai pasakos apie savo darbą, skatins diskusijas, ką kiekvienas pilietis gali ir turi nuveikti Tėvynės labui. Susitikimuose bus raginama aukoti Ukrainos kovotojams, o už surinktas lėšas planuojama šios šalies kariams nupirkti elektrinį motociklą.

Kadangi pastaruoju metu nemažai eismo įvykių įvyksta dėl neatsargaus ir neatsakingo vairuotojų manevravimo, antrojoje liepos mėnesio pusėje (liepos 25–27 d.) planuojama sustiprinta pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolė, o liepos 18–24 d. vyks jau trečioji šiais metais Europos kelių policijos tinklo ROADPOL inicijuota prevencinė priemonė – krovininių automobilių ir autobusų kontrolė (angl. Operation Truck & Bus).

Daugelio mūsų šalies institucijų ir organizacijų bendro darbo pastangomis per pastarąjį dešimtmetį, nuo 2011 iki 2021 metų, šalyje perpus sumažėjo žuvusiųjų kelyje skaičius. Už šį pasiekimą Lietuva neseniai (š. m. birželio viduryje) buvo įvertinta svarbiausiu apdovanojimu saugaus eismo srityje – mūsų šaliai skirtas Europos transporto saugos tarybos apdovanojimas „PIN Award“.

lkpt.policija.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą