Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip išsirinkti tinkamas užuolaidas vaiko kambariui?

Publikuota: 2022 gegužės 02 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Daugelis tėvų nori, kad vaiko kambarys atžalai būtų kuo tinkamesnis. Tuomet kiekvienas mažylio erdvės interjero elementas tampa reikšmingas. Vienas iš jų yra užuolaidos. Svarstote, kokius šiuos tekstilės gaminius kabinti mažojo kambaryje? Jei taip, šis straipsnis gali jums padėti.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vaiko amžius ir lytis

Prieš renkant užuolaidas mažojo kambariui, pirmiausia siūloma atsižvelgti į savo vaiką ir jo poreikius. Atrodo, kad tai savaime suprantamas dalykas, ar ne? Visgi atžalos amžius ir lytis yra svarbūs aspektai. Nuo jų priklauso užlaidų stilius, raštų ir spalvų parinkimas.

Pavyzdžiui, berniuko kambarį galima dekoruoti mėlynos, žalios ar pilkos spalvų langų uždangomis. Mergaičių aplinkoje puikiai dera violetinių, rožinių, geltonų atspalvių užuolaidų audiniai. Mažylių erdvėse galima naudoti įvairiaspalvius tekstilės aksesuarus. Vyresniųjų kambariuose rekomenduojamos švelnesnių atspalvių dieninės užuolaidos. Jos – vienos universaliausių.

Audinys ir ilgis

Svarbu įvertinti ir užuolaidų audinio savybes. Nuo jų priklauso, kiek šviesos pateks į vaiko kambarį. Jei mažojo aplinka ir taip šviesi, per daug šviesos gali neleisti jam užmigti. Taip pat ankstyvi saulės spinduliai gali pažadinti per anksti. Tokiu atveju patartina rinktis tankesnį audinį.

Jei vaikas alergiškas dulkėms, tinka užuolaidos iš plonesnio, lengvai skalbiamo audinio. Taip galima išvengti dirginančių dulkių kaupimosi. Ilgos užlaidos šiam kambariui nėra pats geriausias pasirinkimas. Mažyliai mėgsta žaisti su jomis, tad gali įsipainioti ir nutraukti. Todėl rekomenduojama rinktis trumpesnes užuolaidas.

Saugumas

Vis dėlto vaiko kambaryje saugumas yra prioritetas. Todėl patariama atžalos aplinkoje nekabinti sunkių karnizų. Juos mažasis gali nutraukti, įsipainiojęs į užuolaidas. Taip kyla pavojus jo sveikatai. Jei vaikas mažas, geriau vengti papildomų užuolaidų detalių – kutų, juostelių, virvučių. Jos taip pat gali būti pavojingos mažiesiems.

Vaiko kambario užuolaidos turi būti funkcionalios ir saugios. Jei norite tinkamai išsirinkti šias interjero detales, galite atsižvelgti į išvardintus patarimus. Dieninio audinio užuolaidos pasižymi stilių ir spalvų įvairove. Sumaniai parinkus, vaiko kambarys gali tapti ir žaismingu, ir patogiu.

.

.

Užsakymo Nr. 220502

Rašyti komentarą