Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Fiksuoti ar išimami dantų protezai – ką pasirinkti?

Publikuota: 2022 kovo 31 Kategorija: Reklama, Sveikata

ozoklinika.com nuotr.ozoklinika.com nuotr.

Dantų netekimas pakenkia ne tik išvaizdai, bet ir sveikatai. Ilgainiui gali sutrikti kalba, kramtymo funkcijos, virškinimo sistema ar net pakisti veido formos. Norint išvengti šių nemalonių pasekmių, specialistai pataria atlikti protezavimo procedūrą. Modernios technologijos ir patikimos medžiagos leidžia atstatyti visavertę dantų struktūrą ir išvaizdą. Šiandien protezų pasirinkimas yra itin platus. Tad šiame straipsnyje trumpai aptarsime dvi pagrindines protezų rūšis bei kada jas rekomenduojama rinktis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Fiksuotų protezų pasirinkimas

Fiksuoti protezai yra tvirtinami prie likusių sveikų audinių arba sukami ant įgręžtų implantų. Fiksuotų protezų privalumas – priežiūra, kuri mažai kuo skiriasi nuo natūralių dantų higienos. Reikalingos įprastos higienos priemonės: pasta su šepetėliu, tarpdančių siūlas ar šepetėlis ir liežuvio grandiklis. Specialistai rekomenduoja naudoti higieninę arba gydomąją pastą, kurios dentino abrazyvumas (dažnai žymimas RDA trumpiniu) būtų 50–70 ribose.

Šie dantų protezai gali būti skirtingų tipų, pavyzdžiui:

• užklotai;
• vainikėliai (karūnėlės);
• laminatės;
• bemetalė arba metalo keramika ant implantų.

Užklotai yra puiki alternatyva plomboms. Šie mikroprotezai nekeičia savo spalvos, formos ir žymiai mažiau dėvisi bei padeda išvengti mikroplyšių. Vainikėliai naudojami sutrupėjusio ar nuskilusio danties atstatymui ir gali būti gaminami iš plastiko, metalo ar cirkonio keramikos. Laminatės tvirtinamos prie kiekvieno danties individualiai. Tai itin plonos plokštelės, kurios yra itin vertinamos dėl ypatingos estetikos bei audinius tausojančio fiksavimo būdo.

Išimamų protezų variantai

Išimami protezai – tai dirbtinių dantų plokštelės arba lankai, kuriuos nakties metu reikia išsiimti. Išimamos restauracijos priežiūra reikalauja papildomų veiksmų. Protezus rekomenduojama valyti ryte, vakare bei po valgio. Valyti juos reikėtų tiesiog pasta, o tuomet nuplauti šiltu vandeniu. Dezinfekcijai naudokite specialias tabletes, skirtas protezams prižiūrėti. Vadovaukitės tablečių gamintojo ir, žinoma, profesionalaus odontologo nurodymais.

Ši restauracijos rūšis skirstoma į smulkesnius tipus:

• dalinės konstrukcijos protezus;
• pilnos konstrukcijos protezus;
• atraminius lanko protezus.

Dalinės ir pilnos konstrukcijos protezų laikymąsi burnoje užtikrina apkabėlės. Tačiau ilgainiui šios gali atsilaisvinti, todėl rekomenduojami atraminiai lanko protezai su užraktais. Jie patogūs, patikimi, nes vietoje apkabėlių naudojami specialūs, nepastebimi užraktai.

Įprastai išimamos restauracijos pasirenkamos kaip laikinas sprendimo būdas. Tačiau individualiai įvertinę kiekvieno paciento būklę ir poreikius, patyrę specialistai parinks tinkamiausią gydymo metodą ir protezus. Technikų laboratorijoje dirbantys profesionalai kokybiškai atliks savo darbą, todėl galėsite mėgautis natūraliai atrodančia šypsena.

Audinių trūkumas burnos ertmėje sukelia fizinį diskomfortą, o ilgainiui – rimtas sveikatos problemas. Norint laiku pastebėti burnos ertmės problemas ir ilgiau džiaugtis sveika šypsena, rekomenduojama reguliariai lankytis profesionalioje odontologijos klinikoje. Kvalifikuoti specialistai, individualiai atsižvelgę į kiekvieno paciento būklę, parinks tinkamiausią protezavimo būdą.

.

.

Užsakymo Nr. 220331

1 skaitytojų komentaras
Anal- itikas 2022 balandžio 1d., 17:0678.62.27.35

Naudoti protezai turbūt už pusę kainos?

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą