Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pirmasis vaiko kambarys. Ką jame naudoti?

Publikuota: 2022 kovo 31 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

www.baldaipl.lt nuotr.www.baldaipl.lt nuotr.

Kai vaikas pagaliau pasiruošia miegoti vienas, kyla klausimas: kaip įrengti kambarį, kuriame jis jaustųsi drąsiai likęs vienas? Kokius baldus, dekoracijas ir spalvas pasirinkti, norint sukurti jaukumo ir saugumo jausmą? Atsižvelgdami į tai, šiame straipsnyje pateiksime patarimus, kaip vaikui padėti žengti į savarankišką gyvenimą, kuriant jo kambario interjerą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

1. Saugios spalvos

Esame įpratę, kad vaikams skirtose erdvėse vyrauja šviesios, pastelinės spalvos. Jei kambarys berniuko, paprastai naudojami mėlyni, pilki ar žali atspalviai, jeigu mergaitės – rožiniai, geltoni ar kreminiai. Tiesa, šis stereotipas pamažu nyksta. Jei vaikas jau kalba ir gali rinktis, paklauskite, kokia spalva kambaryje jam labiausiai patiktų. Juk daugiausiai laiko jame praleis pats mažylis. Nebūtina pulti į kraštutinumas. Sudarykite sąrašą spalvų iš kurių vaikas galėtų rinktis. Mažajam tai bus malonus pripažinimas, kad jo nuomonė yra svarbi.

Jei viską planuosite ir rinksite patys, nepersistenkite su spalvomis. Kambarys turi būti jaukus ir nevarginti mažylio. Erdvės pagrindui pasirinkite tokias spalvas kaip balta, kreminė ir įvairūs jos atspalviai, taip pat puikiai tiks šviesios žemės spalvos. Jas paprasta derinti, jei kaip akcentą, interjero pagyvinimui pasirinksite ryškesnį toną ar įdomaus rašto tapetus. Taip sukursite žaismingą, bet kartu patrauklų vaiko kambario interjerą.

2. Dekoracijos ir apšvietimas

Savo kambaryje vaikas ne tik ilsisi, bet ir žaidžia, mokosi, dėl šios priežasties ši patalpa turi būti gerai apšviesta. Jei šviesos bus nepakankamai, vaikas jausis mieguistas, taip pat tokia aplinka kenkia regėjimui, vargina akis. Todėl labai svarbu pasirinkti tinkamą apšvietimą ne tik bendrai kambario zonai, bet ir pagalvoti apie papildomus šviesos šaltinius prie rašomojo stalo, lovos. Na, o jei mažajam nedrąsu miegoti vienam, reikėtų pagalvoti apie naktinio apšvietimo galimybes. Tam puikiai tinka naktinės lemputės.

Su dekoracijomis taip pat nereikėtų persistengti. Neretai jos tampa tik dulkes kaupiančiais, nenaudojamais daiktais. Venkite lengvai dūžtančių ar sunkių interjero dekoracijų. Geriau kambaryje pastatykite visus metus žaliuojantį augalą. Jis puikiai veikia nuotaiką ir sveikatą, valo opą. Taip užtikrinsite tinkamą aplinką savo mažyliui.

3. Baldai

Bene daugiausiai dėmesio įrenginėjant vaiko kambarį reikėtų skirti tinkamų baldų paieškai. Visų pirma jie turėtų būti patogūs ir ergonomiški. Taip pat ne mažiau svarbu, kad baldai būtų pritaikyti pagal vaiko amžių arba lengvai transformuojami, t. y. augantys kartu su mažuoju. Atkreipkite dėmesį, iš ko jie pagaminti. Geriausia rinktis saugius, baldus, kurie neturi plastikinių ar stiklinių detalių. Tokioms dužus ar skilus, vaikas gali lengvai susižeisti.

Nepamirškite ir baldų praktiškumo. Vaikai turi nemažai daiktų, kuriems dažnai sunku surasti tinkamą vietą. Dėl šios priežasties baldai turėtų būti pakankamai talpūs. Puikus pasirinkimo variantas – viengulės lovos su stalčiais. Na, o jei vieną tokių norite įsigyti, platų jų asortimentą galite rasti čia: https://www.baldaipl.lt/baldai/vaiku-kambarys/vaiku-kambario-lovos/viengules-lovos.

Sukurti pirmąjį vaikų kambarį nėra taip sudėtinga, tereikia žinoti, ką jame naudoti. Pasinaudoję šiame straipsnyje pateiktais patarimais, galite sukurti patogią ir stilingą erdvę savo mažiesiems. Esame tikri, kad taip juos tikrai nudžiuginsite.

Sofos lovos

.

.

Užsakymo Nr. 220331

Rašyti komentarą