Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lauko terasų įrengimas

Publikuota: 2022 vasario 24 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Lauko terasa prie namo kiekvienoje sodyboje yra gyvybiškai būtina, nes kiekvienas privataus namo šeimininkas svajoja apie vietą, į kurią būtų galima pasprukti nuo viduje slegiančios vasarinės kaitros ir šauniai pailsėti. O jeigu tokios terasos vis dar nėra?..

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Nuo ko pradėti lauko terasos įrengimą?

Pirmiausiai sodybos šeimininkas privalo nuspręsti, kokios terasos norėtų, kokio ji turėtų būti didumo, iš kokių medžiagų pagaminta, kokios išvaizdos ir konstrukcijos, kokioje vietoje ji labiausiai tiktų. Svarstant dėl terasos vietos, būtina pagalvoti apie saulės padėtį danguje įvairiais metų laikais, iš kur ji švies rytą, vidurdienį arba vakare. Jeigu jums vasarą širdį traukia vakariniai pasisėdėjimai lauko terasoje, ją nebūtina įrengti vakarų pusėje, tam tada labiau tiktų rytinė arba pietrytinė namo pusė, nes tada vakaro saulės atspindžiai kaip tik matysis priešingoje nuo jos leidimosi pusėje. O šiaip geriausias variantas yra tas, kai terasos nepasiekia šiaurinių krypčių vėjai, o vaizdas iš jos atsiveria į vakarus, pietus ar rytus.

Iš kurios namo pusės geriausia patekti į lauko terasą?

Statant terasą verta pagalvoti ir apie tai, iš kurios namo vietos būtų pats tinkamiausias išėjimas į lauko terasą. Manoma, jog geriausia išeitis būna ta, kai lauko terasa įrengiama šalia virtuvės arba svetainės. Itin patogu, kada virtuvės langas ir durys yra nukreipti į terasą, tada labai patogu vaikščioti iš namo į lauką ir nešioti užkandžius terasoje sėdintiems žmonėms. Geriausias variantas, kai terasa iš dalies pristatoma po namo stogu, o jei pastato pamatai aukšti arba jis stovi ant šlaito, tada terasa statoma ant polių pamatų.

Kokio didumo terasa galėtų būti ir iš ko ji statoma?

Terasos dydis priklauso nuo esamų šeimos poreikių. Jei šeima siekia iki šešių asmenų, tai terasa galėtų būti maždaug 25 kvadratinių metrų pločio, tačiau pats tinkamiausias variantas yra tas, kai terasos plotas siekia iki 40 kvadratinių metrų. Geriausia terasą statyti stačiakampio formos, nes tada mažiau atsiranda atraižų. Šiuo metu terasų grindims dažniausiai naudojamos kombinuotos medžio ir plastiko lentos. Taip pat naudojama kaitinta mediena arba impregnuotos medžio masyvo lentos. Jei ruošiatės įrengti terasą, jums į pagalbą atskubės internetinė parduotuvė, kurios adresas: https://www.iris.lt/83-plyteles-terasoms-takams-2cm.

.

.

Užsakymo Nr. 220224/1

Rašyti komentarą