Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šiuolaikinė interneto svetainė: 2022-ųjų tendencijos

Publikuota: 2022 sausio 27 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Šiandien kone kiekvienas verslas turi savo interneto svetainę – reprezentacinio arba elektroninės parduotuvės tipo. Vis dėlto, pasaulį netikėtai užklupusi pandemija ženkliai padidino e. komercijos apimtis ir į interneto platybes verslą perkėlusių įmonių skaičių. Įdomu, kaip atrodo 2022-ųjų tendencijas atspindinti, šiuolaikinė interneto svetainė? „RackRay“ serverių nuomos ekspertai bei sertifikuoto duomenų centro savininkai atskleidžia, kaip sukurti patrauklų ir saugų projektą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Techninė dalis – kuo pasirūpinti būtina iškart?

Specialistai teigia, kad pirmasis žingsnis turėtų būti ne dizaino smulkmenos, o būtent techniniai niuansai. Tiksliau, reikėtų pasirūpinti saugiu ir šiuolaikinius standartus atitinkančiu techniniu įgyvendinimu. Pradžiai įvertinkite elementarius dalykus:

•visavertį duomenų saugumą (saugus serveris ir BDAR reglamento atitiktis);
•pritaikymą populiariems įrenginiams (telefonams, nešiojamiesiems ir planšetiniams kompiuteriams).

Interneto svetainės saugumas ir greitis tiesiogiai priklauso nuo pasirinkto serverio ir saugaus duomenų centro, kuriame šis laikomas. Profesionalaus cloud arba dedikuoto serverio nuoma sertifikuotame duomenų centre garantuos nuolatinį svetainės pasiekiamumą, greitį, sklandžiai apdorojamą duomenų srautą.

Kalbant apie duomenų srautą, „RackRay“ specialistai sutinka – tik įsibėgėjus verslui galima objektyviau įvertinti sklandžiam darbui reikalingus išteklius. Jei nežinote, kiek konkrečiai jų reikės, rinkitės vadinamuosius debesijos arba cloud serverius. Jei numatote, kad projektas bus itin didelis, vystomas plačiu mastu, bus reikalingi neriboti ištekliai ir padidintas saugumas – dairykitės dedikuotojo serverio.

Dar vienas techninis sprendimas, kurį svarbu apgalvoti iškart, yra pritaikymas įvairiems įrenginiams. Jei interneto svetainė puikiai veiks tik naudojantis kompiuteriu, prarasite didžiąją dalį mobiliaisiais telefonais apsiperkančių vartotojų.

Žinoma, nepamirškite, kad reikia pagalvoti ne tik apie serverius, kur duomenys saugiai apdorojami ir saugomi. Tam, kad galėtumėte maksimaliai pasinaudoti surinkta informacija, pasirūpinkite teisiniais aspektais. Kone svarbiausias čia – BDAR įstatymų taikymas.

Dizaino sprendimai: vizualus projekto pateikimas ir 2022-ųjų tendencijos

Kai jau pasirūpinote techninės dalies sprendimais, galite pereiti prie vizualaus interneto svetainės pateikimo. Griežtų taisyklių, kaip turėtų atrodyti sėkmingas projektas – nėra. Jau vien todėl, kad internetinė parduotuvė dažnai yra viena iš prekės ženklo sudedamųjų dalių. Tad ir sėkmė priklauso nuo to, kaip gerai šios sąveikaus tarpusavyje.

Vis dėlto, galima išskirti 2 esmines 2022-aisiais dar labiau išryškėsiančias tokių projektų tendencijas:

1.originalumas;
2.patogumas.

Nei viena iš šių dedamųjų neturi užgožti kitos. Tiesa, kartais geriau rinktis patogumą, o ne originalius, bet pardavimų procesui galimai trukdančius dizaino sprendimus. Idealu, jei interneto svetainės dizainas atitinka bendrus vizualinio identiteto principus. Kuriant unikalią platformą, verta peržvelgti 2022-ųjų skaitmeninio dizaino tendencijas:

•dinamiškumas: populiarus dinamiškas, kintantis (bet ne painus) dizainas;
•interaktyvumas: sumanu integruoti interaktyvius, įsitraukimą skatinančius vizualinius sprendimus;
•paprastumas: kai kuriais atvejais itin aiškus, neįmantrus dizainas „parduoda“ geriausiai;
•įdomūs grafiniai sprendimai: peržiūrėkite pavyzdžius su abstrakčiomis figūromis arba tekstu vietoje nuotraukų;
•linijų žaismas: šiandien populiarus puslapio dalis apjungiantis ar atskiriantis linijų žaismas, kuris, naudojant tik tekstą ir linijas, leidžia sukurti įspūdingą rezultatą;
•ekrano padalinimas: jei tai netrukdo patogiam prekių ar paslaugų pateikimui, galima eksperimentuoti su nestandartiškai atrodančiu ekrano padalinimu;
•pastelinės, vintažinės spalvos ir šriftai: lygiai taip pat, kaip ir kitose dizaino srityse, interneto svetainėse populiarus vintažas – čia jis reiškia blankias, pastelines spalvas ir įspūdį sustiprinantį šriftą.

Tai kelios pagrindinės tendencijos, kurias naudoja šiuolaikiniai prekių ženklai. Įkvėpimo šaltinių tikrai nepritrūksite, tad belieka atsirinkti kuriamą įvaizdį atspindinčius variantus. Žinoma, kiekvieną šių tendencijų galite interpretuoti savu braižu.

Nepamirškite vieno – originalus stilius ir saugi aplinka yra neatsiejamas duetas. Įdomu, kaip galėtumėte patobulinti jau turimą projektą? Kreipkitės į srities ekspertus. Interneto svetainių kūrėjai ir dizainerių komanda padės „atšviežinti“ pasenusį vizualinį identitetą. O štai norintiems padidinti spartą, pasiekiamumą ir sklandų didelio kiekio duomenų apdorojimą į klausimus atsakys patyrę serverių nuomos ekspertai.

.

.

Užsakymo Nr. 220127/1

Rašyti komentarą