Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kokių ypatybių ieškoti renkantis naują šaldytuvą?

Publikuota: 2022 sausio 25 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Šaldytuvas yra neatsiejama virtuvės dalis. Dėka jo maistą galime laikyti tinkamai, nesibaimindami, kad maistas suges. Negana to, šaldytuvas gali tapti ir virtuvės puošmena, pagrindiniu akcentu.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Visada šviežios daržovės ir vaisiai bei tinkamai laikomos maisto atsargos – štai, ką suteikia šaldytuvas. Tačiau šaldytuvų gali būti įvairiausių, nuo standartinių ir laisvai pastatomų iki modernių, dviejų durų, įmontuojamų ar net mažų, mini modelių. Visi šie šaldytuvai nesiskiria savo paskirtimi, vis dėlto jie skiriasi savo ypatybėmis ir funkcijomis, kurios neretai ir vaidina svarbiausią vaidmenį, renkantis naują šaldytuvą savo namams. Šiame straipsnyje rasite informacijos apie ypatybes, kurių reikėtų ieškoti, renkantis naują šaldytuvą.

Daug dėmesio skirkite energiniam naudingumui

Energinis naudingumas – vienas iš svarbiausių rodiklių, į kurį būtina ir labai svarbu atsižvelgti renkantis naują šaldytuvą bei aplamai, visą buitinę techniką. Šiandieniniai šaldytuvai yra kur kas efektyvesni, energiniu atžvilgiu, nei jų pirmtakai, gaminti prieš dešimtmečius. Šiomis dienomis, šaldytuvai bei didžioji dalis kitos buitinės technikos yra vertinami energinio naudingumo klasėmis. Šios klasės yra žymimos ir vertinamos raidėmis nuo A iki G, kur A raidė reiškia aukščiausio lygio energinį naudingumą, o G – žemiausią. Tiesa, seniau energinis naudingumas dar buvo žymimas ir A+ žymėjimu, tačiau, neseniai, klasės buvo perkurtos iš naujo ir buvo grįžta prie A-G klasių žymėjimo. Kuo bus aukštesnė energinio naudingumo klasė, tuo mažiau elektros energijos šaldytuvas savo veikimui sunaudos. Žinoma, A klasės šaldytuvas tikrai kainuos daugiau nei tas, kuris priskiriamas G klasei, tačiau, ilgainiui didelė kaina atsipirks mažomis sąskaitomis už elektrą. Jei norite sutaupyti ir šaldytuvo išlaikymui išleisti kuo mažiau pinigų, turėtumėte rinktis kuo aukštesnės energinio naudingumo klasės šaldytuvą.

Patogūs stalčiai ir lentynos

Išsirinkę tinkamos ir reikiamos energinės naudingumo klasės šaldytuvą, nepamirškite įslysti ir į jo vidų. Labai svarbu, kad šaldytuvas būtų aprūpintas patogiais stalčiais ir lentynomis. Stalčiai turėtų būti permatomi, kad vos atsidarius šaldytuvo duris, juose patalpintas maistas, dažniausiai, daržovės ir vaisiai, būtų lengvai matomi. Taip pat, labai svarbu, kad šaldytuvas turėtų daug lentynų padėčių pasirinkimų. Tokiu būdu, maistą galėsite išskirstyti ir susidėlioti pagal turimus poreikius. Ypač naudinga yra lentyna skirta gėrimams ir buteliams laikyti. Joje lengvai ir saugiai paguldomi buteliai, todėl, nebereikia sukti galvos apie tai, kur juos sutalpinti šaldytuve.

Automatinis temperatūros valdymas

Nėra nieko blogiau, nei sugedęs maistas šaldytuve. Dėl šios priežasties, labai svarbu atsižvelgti į tai, kokį temperatūrų valdymą suteikia pasirinktas šaldytuvo modelis. Daugelis šaldytuvų modelių turi iš anksto numatytų temperatūrų valdymą, kur temperatūros yra valdomos rankiniu būdu. Taip pat, galima rasti ir automatinio temperatūrų valdymo modelius, kurie automatiškai subalansuoja tiek temperatūrą, tiek drėgmę šaldytuvo viduje. Tiesa, galima rasti ir tokių modernių šaldytuvų, kurie leidžia palaikyti vienokią temperatūrą stalčiuose ir kitokią – visame likusiame šaldytuve. Tokiu būdu, maistas laikomas stalčiuose išlieka šviežesnis, ilgesnį laiką, temperatūra stalčiuose palaikoma pagal turimus poreikius, reikalavimus.

Ledukų ir vandens dozatoriai

Norite mėgautis nuolat šviežiu ir gaiviu vandeniu, o netikėtai užklupus svečiams nesibaiminti dėl to, kad šaldiklyje nerasite ledukų? Tokiu atveju, turėtumėte rinktis šaldytuvus, kurie turi geriamo vandens dozatorius, leidžiančius bet kada įsipilti šviežio vandens stiklinę. Taip pat, naudingi ir tie šaldytuvai, kurie turi ledukų gaminimo aparatus, dozatorius. Tokiu būdu, ledukai kokteiliams ir gėrimams yra prieinami akimirksniu.

LED ekranai

Šiandieniniai šaldytuvai yra aprūpinti ir patogiais LED ekranais, kurie yra liečiami ir leidžia valdyti šaldytuvo funkcijas. Daugelis tokių ekranų geba prisijungti prie WiFi ryšio, o ekranų dėka, galima valdyti šaldytuvo temperatūrą, palikti raštelius, peržiūrėti nuotraukas, ieškoti receptų internete ar net stebėti lauko temperatūrą. Toks modernus ir išmanus šaldytuvas taps labai patogiu ir praktišku buitinės technikos prietaisu.

Įvairūs, tiek dideli, tiek maži šaldytuvai, platus jų pasirinkimas ir itin draugiškos kainos internetu – varle.lt svetainėje. Apsilankykite ir nepraleiskite progos, akcijų metu norimą šaldytuvą ar kitą būtiną ir reikalingą prekę įsigyti dar pigiau!

.

.

Užsakymo Nr. 220125

Rašyti komentarą