Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kvaišalus iš Nyderlandų Karalystės gabenę asmenys stos prieš teismą

Publikuota: 2021 gruodžio 13 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 59-erių Tauragės rajono gyventojas bei 53-iejų ir 46-erių Šilutės miesto gyventojai, kaltinami veikę organizuotoje grupėje ir kontrabanda iš Nyderlandų Karalystės gabenę narkotines ir psichotropines medžiagas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kontrabanda parvežtas narkotines medžiagas ketinęs įsigyti 40-ies Skuodo rajono gyventojas taip pat patrauktas baudžiamojon atsakomybėm.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, trijulė veikė pagal iš anksto aptartą planą. Organizuotą grupę subūręs 59 -erių vyriškis, dar prieš išvykstant į Nyderlandų Karalystę parsigabenti kvaišalų, surado jų pirkėją Lietuvoje. Įtariama, kad jis susitarė su Skuodo rajone gyvenančiu vyriškiu, jog šis už 4 tūkst. eurų nupirks dalį neteisėtai į Lietuvą parvežtų narkotinių medžiagų – 1 tūkst. tablečių su psichotropine medžiaga „MDMA“ (ekstazi). Už šį sandorį Skuodo rajono gyventojas privalės atsakyti teisme. Jam pareikšti kaltinimai dėl rengimosi neteisėtai įgyti didelį psichotropinių medžiagų kiekį. Minėtam asmeniui gresia iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad organizuotą grupę subūręs vyriškis Nyderlandų Karalystėje iš anksto buvo suradęs asmenį, iš kurio už 2 500 eurų įsigijo labai didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų – beveik 1 kg kanapių dervos, daugiau nei 85 g „MDMA“ (ekstazi) ir beveik 10 g amfetamino. Manoma, kad slaptam narkotikų pargabenimui 53-iejų metų organizuotos grupės narys dar Lietuvoje susitarė su 46-erių metu vyriškiu, jog šis už 100 eurų atlygį paslėps juos po savo drabužiais, kai visi kaltinamieji lengvuoju automobiliu vyks per Lietuvos Respublikos sieną.

Tyrimo duomenimis, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai bendradarbiaudami su Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, 2021 m. gegužės 5 d. apie 00.05 val. Vilkaviškio r., Gražiškių sen., Rūkštenių k., kelyje Kalvarija – Gražiškiai – Vyštytis, sustabdė automobilį ,,VW Passat“, kuriuo vyko minėtos organizuotos grupės nariai. Apžiūros metu pas 46- erių Šilutės miesto gyventoją pareigūnai aptiko prie kūno po drabužiais lipnia juosta pritvirtintas narkotines bei psichotropines medžiagas. Iš viso pareigūnai rado ir išėmė apie 1 kg ,,Hašišo“ ir apie 4 000 tablečių ,,MDMA“ (ekstazi).

Tęsiant tyrimą atliktas patikrinimas ir kaltinamųjų namuose. Vieno iš jų bute, Šilutėje, rastas nelegaliai laikomas nedidelis kiekis psichotropinės medžiagos – klonezapamo.

Tas, kas nepateikdamas muitinės kontrolei ar kitaip jos išvengdamas arba neturėdamas leidimo per Lietuvos Respublikos valstybės sieną gabeno narkotines, psichotropines medžiagas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Už disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Tauragės AVPK inf.

Rašyti komentarą