Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mediniai vasarnamiai: kaip juos papuošti Kalėdoms?

Publikuota: 2021 gruodžio 07 Kategorija: Reklama, Verslas

Nors vasarnamiai dažniausiai siejami su vasaros poilsiu, tai toli gražu nereiškia, kad juose laiką leisti žiemos metu – bloga idėja. Nustebsite, kokios jaukios Kalėdų ar Naujųjų Metų sutikimo šventės gali būti jas sutinkant sodyboje, gamtos apsuptyje. Todėl, užuot ieškoję idėjų, kur per šventes sutalpinti visą savo šeimą ar draugus, pasitelkite vaizduotę ir savo vasarnamyje sukurkite išskirtinę šventinę atmosferą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

O tam, kad kūrybinio proceso pradžia būtų lengvesnė, nusprendėme pasidalinti keletu idėjų, leisiančių sukurti išskirtinę šventinę atmosferą jūsų vasaros poilsio namuose.

Dvi Kalėdų eglutės – geriau nei viena

Išskirtinei šventinei atmosferai reikalingas išskirtinis sprendimas, kuriuo puikiai galėtų tapti pasirinkimas puošti ne vieną, o bent dvi Kalėdines eglutes. Tai nebūtinai reiškia, kad jų šiais metais turite įsigyti dvi. Pasitelkite fantaziją, papuoškite kieme augančią eglę, o, jei tokios neturite, šventiškai papuoškite bet kokį kitą sodybos teritorijoje augantį medį. Jei nestokojate laiko ir dekoracijų, tokių šventiškų medžių jūsų kieme gali atsirasti daugybė. Nepastebėsite, kaip jūsų Kalėdinis vasarnamio projektas taps tikru šventiniu miesteliu, traukiančiu ne tik artimųjų ir kaimynų, bet ir praeivių akį.

Tiesa, nenorintys gyvos, mišku kvepiančios Kalėdinės eglutės, prekyboje gali rasti daugybę jos alternatyvų: ne tik dirbtines žaliaskares, bet ir eglutes, pagamintas iš medžio, metalo, plastiko, ar kitų medžiagų. Kalėdos – ne tik stebuklų, bet ir originalumo metas, todėl nevenkite eksperimentuoti ir sodo namą papuošti taip, kaip tik širdis geidžia.

Židinys – neatsiejama jaukumo dalis

Jei mediniame vasarnamyje turite židinį, jo dėka namus jaukumas užpildys geriau nei pasitelkus prabangiausias Kalėdines dekoracijas. Todėl, jei yra galimybė, aplink židinį susikurkite jaukią poilsio erdvę, kurioje galėsite atsipalaiduoti ir Kalėdinėmis emocijomis dalintis su savo draugais ar šeima. Jei vasarnamyje užkurti židinį nėra galimybės, jaukumo suteiks didesnis skaičius žvakių, o šilumos poreikį nesunkiai kompensuosite elektriniais šildytuvais.

Nepamirškite Kalėdinių kojinių

Greičiausiai iš Kalėdinių filmų atkeliavusi Kalėdinių kojinių tradicija pradžiugins ne tik mažamečius, bet ir jūsų artimuosius. Juk nieko nėra smagiau nei būti nustebintam maža smulkmenėle, slaptai palikta Kalėdinėje kojinėje, o gal ir prie eglutės. Daugelis šeimų vis dar laikosi ir advento kalendoriaus tradicijos, kurios idėja kiekvieną advento dieną kojinėje ar specialiame kalendoriuje palikti po mažą smulkmenėlę artimiesiems.

Ne mažiau džiaugsmo nei staigmenos teikia ir paties kalendoriaus gamyba, kurios metu siūlome pasitelkti visą savo vaizduotę. Kūrybiškai sukurtas kalendorius taps ne tik pramoga, bet ir puikia Kalėdine dekoracija, papuošiančia jūsų šventinę erdvę.

Šviesų projekcijos

Siekiant, kad jūsų šventinis vasarnamio projektas išsiskirtų iš kitų, savo sodo namo puošybai galite pasitelkti įvairias šventines projekcijas. Jų dėka, mediniai nameliai taps tikra Kalėdų pasakos dalimi: juos galėsite papuošti spalvotomis snaigėmis, eglutėmis, besmegeniais, ar kitais šventiniais simboliais. Tokias Kalėdines projekcijas galite nukreipti ne tik ant vasarnamio sienos, bet ir ant kieme augančių augalų, ar net ką tik iškritusio sniego.

Naudokite savadarbius papuošimus

Svarbu nepamiršti ir to, jog tam, kad šventiškai papuošti vasarnamiai spinduliuotų Kalėdinę dvasią, jų dekoravimui nebūtina naudoti tradicinių, visiems įprastų žaislų. Pasitelkite vaizduotę arba pasinaudokite viena iš mūsų siūlomų dekoracijų idėjų, kurios padės išskirtinai papuošti jūsų poilsio namelį:

Dovanų dekoracijos. Šios dekoracijos ne tik taps labai stipriu jūsų Kalėdinių papuošimų akcentu, kuriam pagaminti antram gyvenimui prikelsite visas nenaudojamas batų dėžes ir kitas, namuose užsilikusias dėžutes. Beliks jas papuošti įvairiais raštais arba supakuoti kaip dovanas, panaudojant įvairias, namuose rastas dovanų popieriaus skiautes. Ne prasčiau šios dirbtinės dovanos atrodo ir supakuotos į senus laikraščius, jas papuošus įvairių spalvų kaspinais. Gera žinia – tokias dekoracijas galėsite naudoti ne vienerius metus iš eilės tiek puošiant vasarnamį, tiek dekoruojant savo nuolatinį gyvenamąjį būstą.

Žaisliukai iš tešlos. Vienas populiariausių savadarbių žaisliukų gamybos būdų – lipdymas iš druskos tešlos, kurią nesunkiai pasigaminsite 2 stiklines miltų sumaišydami su 1 stikline smulkios druskos ir 1 stikline vandens. Ištirpinę druską karštame vandenyje palaukite, kol vanduo atvės, ir palaipsniui maišydami miltus iškočiokite tešlą. Tešlai pastovėjus šaldytuve, iškočiokite tešlos gabaliukus ir įspauskite juose formeles, nepamiršdami palikti skylutės siūlui. Šiuos žaisliukus kepkite apie 10-15 min orkaitėje, 250°C temperatūroje, kol šie galutinai sukietės.

Žaisliukai iš apelsinų. Dar viena, ypač lengvai pagaminama ir nebrangi Kalėdų dekoracija – apelsinų riekelės, kurios ne tik papuoš, bet ir iškvėpins visus namus. Tokių žaisliukų gamyba – ypač paprasta: jums reikės apelsinus supjaustyti iki 1 cm plonumo riekelėmis ir išdėlioti ant orkaitės grotelių, o tuomet nedidelėje 80°C temperatūroje juos džiovinti 4-6 valandas. Atidžiai stebėkite, kad džiovinami apelsinai neprarastų spalvos ir, vos šiems pradėjus tamsėti – sumažinkite orkaitės temperatūrą. Apelsinams išdžiūvus, belieka juos perverti kaspinu ir kabinti ant eglutės ar jais puošti dovanas.

Nepamirškite žvakių

Vasarnamiai Kalėdoms puošiami įvairiausiais dekoro elementais, tačiau bene pagrindinė, daugelyje namų naudojama, jaukumą ir šilumą Kalėdiniuose namuose skleidžianti dekoracija – žvakės. Didelės ar mažos, aukštos ar žemos žvakės derės praktiškai prie kiekvieno dekoracijų stiliaus. Svarbu nepamiršti, kad Kalėdiniam vasarnamiui puošti galite naudoti ir kvapnias žvakes, kurios ne tik džiugins akis, bet ir sukurs išskirtinį šventinį aromatą.

Cinamonas ir smilkalai

Jei namuose vengiate kvapnesnių žvakių, puikia alternatyva gali tapti magišką kvapą sukuriantys cinamonas ir smilkalai. Juk kvapas – viena pirmųjų asociacijų su šventinėmis akimirkomis, todėl nepamirškite kvapų magijos sukurti ir švenčiant didžiąsias metų šventes.

Šventinę nuotaiką sukurs lemputės

Tam, kad šventinis vasarnamio projektas būtų ryškus ir keltų džiugią nuotaiką – nepamirškite tiek jo išorės, tiek vidaus papuošti Kalėdinėmis lemputėmis. Tiesa, vasarnamiai, kaip ir įprasti gyvenamieji namai, gerai neatrodys tuomet, jei sodo namą stengsitės padaryti kuo ryškesniu, neatsižvelgdami į apšvietimo darną su kitomis namo dekoracijomis. Verta paminėti, jog bet kokio stiliaus vasarnamį puikiai papuoš baltos ar geltonos spalvos, tolygios lemputės, todėl, jei nesate tikri dėl puošybos stiliaus, pasirinkę šį variantą – tikrai nesigailėsite.

Didelis pasiruošimas didelei šventei

Ieškantiems originalių idėjų ir nestokojantiems laiko, vertėtų apsvarstyti ir galimybę savo sodyboje įrengti tik jums skirtą čiuožyklą. Tam jums reikės įsigyti surenkamų ledo aikščių rėmus, tačiau užpildyti pačia čiuožyklą – sudėtinga nebus (šiai bus reikalinga plokščia platforma be akmenų). Tam, kad nuosavoje arenoje žaidimai būtų efektyvesni ir tikresni, ledo areną galite apjuosti paprasta piketo tvora su varteliais. Tiesa, didelė čiuožykla kieme negali būti kokybiškai prižiūrima be sniego valymo įrangos, kurio pagalba greitai nuvalomas sniegas, o aikštė – išlyginama.

Ledo čiuožyklos įrengimo darbus rekomenduojama pradėti laukiant, kol oro temperatūra nukris žemiau –5°C, nes oras šiuo momentu paprastai būna ramus ir be sniego. Ledo čiuožyklą bandant įrengti vėjuotu periodu, vėjas neleis tolygiai užšalti vandeniui, o tai suformuos ir nelygų viršutinį ledo sluoksnį.

Kalėdinės dirbtuvės – papuošimams ir užimtumui

Jei jūsų šeimoje yra mažesnių vaikų, geresnę šventinę dekoraciją už Kalėdines dirbtuves rasti bus iš tiesų sunku. Jos ne tik sodo namelyje sukurs tikrą šventinę dvasią, bet ir taps puikiu užsiėmimu kartu šventes sutinkantiems vaikams. Maža to, jų pagamintais papuošimais ir dekoracijomis galėsite papildyti namelio puošimo elementus arba jas panaudoti vasarnamį puošiant kitais metais. Tai – nepamirštamas vasarnamio projektas Kalėdom, artimuosius apdovanosiantis šilčiausiomis emocijomis.

Šildantys sentimentai

Vasarnamiai dažniausiai asocijuojasi su šeimos laisvalaikio leidimo vieta, todėl, jei šioms šventėms ieškote itin originalios idėjos, puošybai galite pasirinkti sentimentalią temą – medinį namelį dekoruoti nuotraukomis, atspindinčiomis šiltas akimirkas kartu su artimaisiais. Tokios puošybos privalumas – nuotraukas galėsite panaudoti dar ne kartą, o jų teikiamo džiaugsmo ir gerų emocijų neatstos jokie Kalėdiniai žaisliukai. Svarbu akcentuoti, kad prie šios temos dekoro elementų puikiai derės ir kitos puošybos detalės: žvakės, Kalėdinės girliandos, tiek savadarbiai, tiek pirktiniai žaisliukai bei kiti namų papuošimui skirti elementai.

Muzika nepakeičiamai atmosferai

Turbūt kiekvienas sutiks, jog Kalėdinė muzika – neatsiejama nuo šventinės nuotaikos kūrimo. Dar gruodžio pradžioje užsukus į prekybos centrą, kuriame skamba šventinė muzika, ji tarsi savaime mus nuveda į Kalėdinių dekoracijų bei dovanų skyrių. Tokią pačią galią ji turi ir švenčių metu. Todėl nenumokite ranka į Kalėdinį grojaraštį ir skirkite jam pakankamai laiko, kad šventinį vasarnamį jūsų draugai ir artimieji paliktų nešini pačių geriausių įspūdžių ir šiltų prisiminimų.

Kalėdiniai kepiniai

Kad ir kur sutinkate šventes, sunku paneigti, jog šios neįsivaizduojamos be pagrindinės šventinės dekoracijos – šventinio vaišių stalo. Išskirtinis jo paruošimas bei originalūs sprendimai gali tapti pagrindiniu Kalėdų akcentu. Nebijokite stalo puošybai naudoti dekoracijų, tokių kaip eglių šakelės, žvakės ar kankorėžiai. Atsižvelgiant į tai, kad vasarnamiai dažniausiai statomi atokiose vietovėse, o ypač artima gamtai dekoracijų tema tik sustiprins puikią atmosferą.

Stalą galima puošti ir įvairiais valgomais dekoro elementais, tokiais, kaip imbieriniai sausainiai ar Kalėdiniai pyragai. Juk šių vaizdas ir skonis – dažniausiai pranoksta bet kokių papuošimų teikiamą džiaugsmą.

Mediniai vasarnamiai: kodėl verta juos rinktis Kalėdoms?

Šventes namuose greičiausiai galime įvardinti paprasčiausiu sprendimu, nesukeliančiu didelių rūpesčių ir leidžiančiu joms pasiruošti be didelio skubėjimo. Vis dėlto, ieškant šventinės magijos, mediniai vasarnamiai šventiniu metu įgauna vis daugiau populiarumo.

Visų pirma, tokios vietos šventėms pasirinkimas leidžia gerai pailsėti nuo kasdienės aplinkos, kurioje ir taip praleidžiame nemažai laiko. Antra, nors Kalėdinės dekoracijos šventiniu laikotarpiu džiugina, nuo jų greitai pavargstama. Dėl šios priežasties, pasirinkimas šventes švęsti kitur – nevaržys kūrybinės laisvės ir idėjų, o namus paliks ramia poilsio zona. Trečias, tačiau ne mažiau svarbus argumentas – namų plotas. Jei gyvenantiems nuosavame name, suorganizuoti Kalėdų šventę greičiausiai nebus didelė problema, tačiau būrys žmonių nedideliame bute per šventes gali ne menkai varginti. Juk namus reikia ne tik papuošti, bet ir pasirūpinti svečių patogumais, kas dažnu atveju tampa problema, jei namuose stokojama vietos. Nemenku iššūkiu gali tapti ir po švenčių namuose paliktas chaosas, kuriam sutvarkyti dažniausiai prireikia ne vienos dienos jūsų laiko.

Taigi, rinkitės vietos nestokojančią erdvę ir nevaržykite savo idėjų. Juk Kalėdos – tik kartą metuose, sutikime jas ypatingai kartu su tais, kurie mums brangiausi.

.

.

Užsakymo Nr. 211207

Rašyti komentarą