Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ką reikia žinoti apie išmanųjį telefoną ir jo pakrovėją?

Publikuota: 2021 lapkričio 11 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Šiuo metu dauguma išmaniųjų telefonų dar yra kraunami naudojant laidinį pakrovėją. Nors rinkoje ir yra atsiradęs belaidis įkroviklis, tačiau kol kas jis dar nėra toks populiarus, kad daugelis išmaniųjų telefonų vartotojų naudotų šitą įkrovimo būdą. Taip pat išmanieji telefonai susilaukia gana nemažai mitų, todėl prieš norint įsigyti įrenginį vertėtų paskaityti profesionalias nuomones (patarimus), o ne išgirstas pavienes nuomones.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ar belaidis įkrovimas yra kenksmingas sveikatai?

Šis teiginys yra visiška netiesa. Juk mobilusis telefonas nėra mikrobangų krosnelė, o belaidis pakrovėjas nėra indukcinė kaitlentė! Belaidžiai įkrovikliai yra sukurti taip, kad transliuotų labai silpną magnetinį lauką, kuris jokiu būdu negali pakenkti žmogaus sveikatai. Galima sakyti, kad vienintelis belaidžių įkroviklių „neigiamas poveikis“ – perteklinė šiluma.

Viskas vyksta taip, kad relė (kuri yra įkroviklyje) sukuria kintantį magnetinį lauką, kuris greta esančiuose imtuvo apvijose indikuoja pačią elektros srovę. Tai reiškia, kad išmanusis telefonas yra įkraunamas per atstumą (jam nereikia jokio tiesioginio kontakto). Tiesa, šiuolaikiniame pasaulyje, išmanųjį įrenginį pavyksta pakrauti tik jam nutolus porą centimetrų, o pačius telefonus reikia laikyti ant specialaus įrenginio. Ateityje siekiama, kad išmanųjį bus galima krauti net ir esant kelių metrų atstumu.

Ar visi laidai vienodi?

Šis faktas taip pat yra netiesa. Nežinomų gamintojų bei pigūs pakrovėjai prilyginami loterijai – vienas gali veikti puikiai ir net ilgus metus, o kitas net negebės palaikyti greitojo krovimo ir labai greitai sulūš. Adapteriai, kurie yra įsigyti iš nežinomo tiekėjo, irgi gali sukelti keblumų, kurie net paveikia išmaniojo telefono efektyvų veikimą. Norint turėti išties kokybišką pakrovėją, jį vertą įsigyti tik iš patikimų gamintojų. Tai padaryti galima užsukus į TavoTel internetinę parduotuvę.

Pakrovėjų laidai dažnai nusidėvi, nes jie yra naudojami netaisyklingai – nuo telefono yra atjungiami laikant ne jungtį, o patį laidą. Tie, kas pakrovėjų laidus naudoja tinkamai, įprastai jų pakeisti nereikia – greičiau nusidėvi pats išmanusis telefonas. Na, ir jeigu pakrovėjo laidą saugantis plastikinis apvalkalas įplyšo, nelaukite, kol jis galutinai suplyš. Geriau apvyniokite elektros izoliacija ar apsaugokite termokembriku (izoliacinis vamzdelis, kuris susitraukia nuo šilumos). Jeigu paties pakrovėjo laido gijos dar nėra pažeistos, tuomet jis tarnaus ilgą laiką.

Ar įkrovimo greitį lemia pakrovėjas?

Į šį teiginį būtų galima atsakyti ir taip, ir ne. Kokiu greičiu įkraunama telefono baterija, priklauso tik nuo telefone ar įkroviklyje įdiegtų technologijų. Jeigu pakrovėjas palaiko greitąjį krovimą, o telefonas atvirkščiai – nepalaiko, tuomet baterija krausis lėtai. Net jeigu tiek išmanusis telefonas, tiek įkroviklis palaiko greitą įkrovimą, bet jų paties standartai keičiasi, baterija bus įkraunama lėtai. Tam, kad išmaniojo telefono įrenginio įkrovimas būtų sklandus, rekomenduojama naudoti tik gamintojo sukurta pakrovėją.

Taip pat dažnai kyla klausimas, ar yra saugu naudoti vieno gamintojo pakrovėją norint įkrauti kito gamintojo įrenginį? Atsakymas yra toks, kad kito gamintojo įkroviklis neturėtų padaryti didžiules žalos kitam įrenginiui, tačiau jų palaikomi įkrovimo standartai vis tiek skirsis, todėl išmaniojo įrenginio baterija bus įkrauta gerokai lėčiau.

Ar įkrovimo metu geriau nesinaudoti išmaniuoju telefonu?

Šis faktas yra iš dalies tiesa. Jeigu kraunantis telefonui juo pasinaudosite tik tam, kad atsilieptumėte į skambutį, panaršytumėte internete – nieko blogo nenutiks. Ko nerekomenduojama daryti, tai įkrovimo metu naudotis telefoninėmis programėlėmis ir žiūrėti vaizdo įrašus, kurie reikalauja daugybės energijos išteklių. Kas yra geriausia, kad išmanųjį telefoną palikti ramiai sau vieną krautis be jokių pašalinių veiksnių.

.

.

Užsakymo Nr. 211111

1 skaitytojų komentaras
Užsakymo nr.211111 2021 lapkričio 11d., 17:07188.69.197.204

Kaip PAKROVĖJAS būdamas gyvas padaras gali įkrauti telefoną? Telefoną gali įkrauti tik įkroviklis. Nepamirškim lietuvių kalbos.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą