Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

5 žingsniai, kaip išsirinkti vestuvių fotografą

Publikuota: 2021 rugpjūčio 17 Kategorija: Be rubrikos

Vestuvinės nuotraukos išlieka itin reikšmingu šventės prisiminimu. Net ir praėjus dešimtmečiams, nuotraukos yra tai, kas padeda dar kartą išgyventi įamžintas akimirkas. Tai yra svarbus istorinis reliktas, įprasminantis šeimos istoriją ir leidžiantis suvokti šeimos šaknis ateities kartoms.

Natūralu, jog planuojant vestuves, tinkamiausio vestuvių fotografo paieška tampa vienu svarbiausių sprendimų. Labai svarbu rasti profesionalą, kuris suprastų ir galėtų įgyvendinti jūsų viziją.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Lygiai taip pat svarbu, kad pasirinktas vestuvių fotografas būtų tas žmogus, kuriuo galima būtų pasitikėti ir su kuriuo jaustumėtės komfortiškai. Fotografas bus šalia svarbiausių vestuvių akimirkų metu ir tik užmezgus tarpusavio ryšį galima tikėtis geriausių rezultatų.

Šiame straipsnyje pateikiame gidą, kuris padės išsirinkti vestuvių fotografą jūsų šventei.

1) Užsirezervuokite fotosesijų vietą

Dar prieš samdant fotografą itin naudinga užsirezervuoti vietą vestuvinėms fotosesijoms. Tuomet užsisakę fotografo paslaugas jau būsite tikri, kad turėsite galimybę įgyvendinti savo fotosesijų viziją. Verta atkreipti dėmesį, kad fotografo paslaugas vertėtų užsisakyti likus devyniems mėnesiams ar daugiau iki vestuvių, priklausomai nuo fotografo paklausos.

2) Pasiteiraukite rekomendacijų

Pasižvalgykite socialiniuose tinkluose vestuvių fotografijų. Susisiekite su jums patikusiose nuotraukose įamžintais jaunavedžiais ir pasiteiraukite jų rekomendacijų. Taip pat gali būti naudinga susisiekti su vestuvių planuotojais, pasidomėti vestuvių fotografų rinka.

3) Apgalvokite, koks vestuvių fotografijų stilius jums patraukliausias

Vienas svarbiausių „namų darbų“, kuriuos turite atlikti ieškodami vestuvių fotografo, yra išsiaiškinimas jums patraukliausio fotografijų stiliaus. Kiekvienam vestuvių fotografui būdingas specifinis braižas – vienų darbuose dominuoja ryškios, spalvingos, ekstravagantiškos fotografijos, kitų stilius dvelkia nostalgija, svajingumu, paprastumu.

Išsirinkite fotografus, kurių fotografijų estetika atitinka jūsų stilių ir susisiekite su kiekvienu iš jų. Pasiteiraukite, ar jie galėtų dirbti jūsų vestuvių metu ir kokie būtų darbo įkainiai. Jei sudominę fotografai atitinka jūsų biudžetą ir yra laisvi jūsų vestuvių dienomis, suplanuokite gyvus interviu su jais.

4) Susitikite gyvam pokalbiui su pasirinktais vestuvių fotografais

Dar prieš susitikdami gyvam pokalbiui, paprašykite jus sudominusių fotografų atsiųsti savo darbų portfolio, kuriame būtų pateiktos vestuvių fotografijų albumai nuo fotografo veiklos pradžios iki naujausių darbų. Atkreipkite dėmesį, kad į portfolio nebūtų įtraukti tik geriausių nuotraukų rinkiniai – tokiu būdu gali būti sudėtinga įvertinti fotografo profesionalumą.

Pokalbių su fotografais metu išsakykite savo viziją, lūkesčius, poreikius, išsiaiškinkite jų galimybes. Paprašykite fotografų, kad jie pateiktų savo įžvalgų ar idėjų, kaip gali būti geriau įgyvendinta jūsų vizija. Galiausiai, aptarkite visus klausimus, susijusius su fotografo darbo krūviu ir jo darbo apmokėjimu.

5) Pasikliaukite vidiniu balsu

Įvertinę kiekvieno pasirinkto fotografo darbo patirtį, profesionalumą ir bendradarbiavimo galimybes, priimkite sprendimą. Galite išbandyti bandomąją fotosesiją su dvejais ar trimis fotografais, kad geriau suprastumėte, su kuriuo pajaučiate geriausią ryšį. Pasikliaukite savo vidiniu balsu.

.

.

Užsakymo Nr. 210817

Rašyti komentarą