Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prisižvejojo

Publikuota: 2021 vasario 19 Kategorija: Teisėtvarka

aad.lrv.lt nuotr.aad.lrv.lt nuotr.

Šilutės aplinkosaugininkams įkliuvo lydekautojai, pasistatę net 50 šakotinių.

Vykdydami akciją „Lydeka“, Aplinkos apsaugos departamento Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė du asmenis, lydekų masalui naudojusius žuvelę ir pasistačiusius net 50 šakotinių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vasario 16 d. sulaikyti du asmenys, Gėgės upėje statantys gumines šakotines, žvejų dar vadinamas palaidinėmis. Be to, gaudydami lydekas, masalui jie naudojo gyvą žuvelę.

Trijų kilometrų užšalusios Gėgės upės ruože buvo ištraukta net 50 vnt. guminių šakotinių ir dvi įkliuvusios lydekos.

Pažeidėjams, švenčiantiems Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, už neteisėtą žvejybą buvo surašyti protokolai, taip pat teks susimokėti baudą ir atlyginti gamtai padarytą žalą – 480 eurų.

Nemuno deltos regioniniame parke, Skatulės upėje, Šilutės inspektoriai aptiko po ledu pastatytus tris ne mėgėjų žvejybos įrankius – statomuosius tinklus.

Norėdami išsiaiškinti neteisėtų žvejybos įrankių šeimininkus, aplinkosaugininkai tą vietą nusprendė stebėti. Kadangi per naktį niekas nepasirodė, Šilutės inspektoriai tinklus ištraukė.

Tinkluose įsipainiojusios trys lydekos ir trys lynai, gyvybingi ir nesužaloti, buvo paleisti atgal į tą patį vandens telkinį.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę, o nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. galioja draudimas gaudyti lydekas.

Už neteisėtą lydekų žvejybą asmenims gresia baudos nuo 120 eurų iki 300 eurų su nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu, taip pat reikia atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 240 eurus už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką.

aad.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą