Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Covid-19 sirgusi šilutiškė nuteista už saviizoliacijos taisyklių nepaisymą

Publikuota: 2020 gruodžio 31 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Tauragės apylinkės teismas (Šilutės rūmai) baudžiamuoju įsakymu nuteisė Šilutės miesto gyventoją už tai, kad ji, būdama informuota medicinos įstaigos apie tai, kad jai nustatytas COVID-19 teigiamas tyrimas, ir įspėta dėl apsaugos priemonių, kurių privalo laikytis bendraudama su žmonėmis, pažeidė epidemiologinį režimą ir 2020 m. lapkričio 2 d. vakare išėjo iš namų į gatvę, kur ją sulaikė policijos pareigūnai. Teismas jai skyrė 700 Eur baudą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Moteris savo kaltę pripažino ir paaiškino, kad 2020 m. lapkričio 2 d. apie 22 val., nenorėdama sutikti pašalinių žmonių, išėjo į lauką išnešti šiukšles. Vienkartinių pirštinių užsidėjusi nebuvo, o ar buvo užsidėjusi odines pirštines – neatsimena. Pasivaikščiojusi po gyvenamųjų namų kvartalus, apsisuko ir ėjo atgal link namų. Tada ją sustabdė policijos pareigūnai. Nebuvo užsidėjusi apsauginės veido kaukės, nes turėtą veido kaukę, sušlapusią nuo lietaus, išmetė, tik pamačiusi policijos pareigūnus, užsidėjo sausą veido kaukę. Policijos pareigūnams ji pasakė, kad jai buvo leista išeiti pasivaikščioti, todėl ir išėjo. Jei būtų žinojusi, kad negali išeiti pasivaikščioti, tai niekur iš namų nebūtų ėjusi. Kitą dieną paskambinusi į Visuomenės sveikatos centrą, sužinojo, kad nei į lauką, nei į balkoną ji išeiti negali. Gailisi, kad pati nepasidomėjo papildomai dėl saviizoliacijos taisyklių.

Teismas, skirdamas bausmę, įvertino tai, kad nuteistoji prisipažino padariusi nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailėjosi, jos atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatė. Taip pat atsižvelgė į tai, kad moteris nusikaltimą padarė, būdama nebausta, neteista, dirbanti bei teigiamai charakterizuojama darbdavio.

Nuteistoji turi teisę, nesutikdama su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, per 14 dienų nuo šio įsakymo gavimo paduoti Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmams prašymą, reikalaujant surengti bylos nagrinėjimą teisme. Jei kaltinamoji šia teise nepasinaudoja, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir vykdomas Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka.

taurages.teismai.lt inf.

Rašyti komentarą