Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Originalios ir praktiškos dovanos: ką ir kada geriau pasirinkti?

Publikuota: 2020 lapkričio 12 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Artėjant šventiniam laikotarpiui, po truputį pradedame svarstyti, kokiais siurprizais šiemet nustebinsime savo bičiulius ir artimuosius. Pasirinkimų šiuo atveju gali būti pačių įvairiausių, tačiau siūlome pradėti nuo dovanos tipo.

Dažnai nesutariama, kokiose prekių kategorijose dovanų ieškoti – vieni pirmenybę pataria teikti praktiškiems sprendimams, tuo tarpu kiti siūlo į dovanų paieškas žiūrėti originaliau.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iš esmės tiek praktiškos, tiek ir originalios dovanos gali būti pasitelkiamos bet kuriai šventei – tereikia kruopščiai pagalvoti, kada ir kam jas dovanoti. Išskyrėme pagrindinę informaciją, kurią turėtumėte žinoti apie šiuos dovanų tipus.

Praktiškos dovanos

Praktiškomis dovanomis dažniausiai laikomos tos, kurios gali praversti buityje ar kasdienybėje. Tarp dažniausių pasirinkimų minima buitinė technika, smulkūs virtuvės įrenginiai ar lygintuvai (juos apžiūrėti galite čia). Iš esmės dėl tokių dovanų naudos dažniausiai neabejojama – juk tokie prietaisai atlieka aiškią funkciją. Žinoma, juos pirkti reikėtų tik tuomet, jei esate tikri, jog būsimiesiems jų gavėjams trūksta vieno ar kito daikto – vargu, ar kurį nors bičiulį pradžiugintų dar vienas virtuvinis kombainas ar trintuvas. Kitaip tariant, praktiškos dovanos palankiai vertinamos tuomet, kai jos iš tiesų yra reikalingos.

Tačiau dvejonių neretai sukelia tai, ar tokia dovana bus pakankamai personalizuota ir įdomi – juk kai kuriuos savo gyvenime esančius žmones norisi nustebinti ypatingai. Vienareikšmiškai įvertinti tokias abejones pakankamai sudėtinga, kadangi tai priklauso nuo konkretaus žmogaus požiūrio. Jei Jūsų bičiulis mėgsta originalumą ir yra pakankamai nestandartiškas, tokios dovanos jis gali paprasčiausiai nesuprasti, tačiau jei iš jo ne vienerius metus ir patys gaunate panašias dovanas, abejoti tikrai nereikėtų.

Iš esmės galima sakyti, kad praktiškos dovanos dažniausiai patinka tokiems patiems, praktiškiems žmonėms. Labai tikėtina, jog dažniausiai apie jas pagalvosite ieškodami sprendimų seneliams ar tėvams – jie tokias dovanas tikrai turėtų įvertinti palankiai. Tačiau jei svarstysite, kuo nustebinti kolegą, linksmą bičiulį ar antrąją savo pusę, gerai pagalvokite, ar tai yra būtent tai, kas jiems galėtų patikti. Prisiminkite, kad Jūsų pasirinkta dovana jiems siunčia vienokią ar kitokią žinutę, tad turite būti tikri, kad adresatas ją supras teisingai.

Originalios dovanos

Kaip ir galima suprasti iš pavadinimo, tokios dovanos yra įdomios ir unikalios – daugelis iš jų gali sukelti šypseną, o kartais net ir priversti smagiai nusikvatoti. Tarp populiariausių variantų minimi įvairiais užrašais papuošti džemperiai ir marškinėliai, linksmos prijuostės, raktų pakabukai ir puodeliai. Daugelis iš jų atspindi tam tikrą žinutę, kuri gali parodyti, kaip gerai pažįstate būsimąjį dovanos gavėją – pavyzdžiui, puikiai žinote, jog jis yra užkietėjęs žvejys ar tikras namų auksarankis. Lygiai taip galima ir pašiepti pomėgį cepelinams, vėlavimą ar kitas panašias „ydas“.

Žinoma, su pasišaipymais reikia elgtis itin atsargiai – juk bet kokios šventės toli gražu nėra apie tai. Lygiai taip pat akivaizdu, jog aukščiau išvardinti sprendimai toli gražu negali būti adresuoti kiekvienam. Tokios dovanos labiausiai tiks humoro jausmo nestokojantiems Jūsų bendradarbiams ir geriems bičiuliams, tačiau dėl viso pikto turėtumėte pagalvoti, ar visuomet juokiatės iš tų pačių dalykų. Taip išvengsite bet kokių kurioziškų situacijų ir iš tiesų pralinksminsite tokios dovanos gavėją – juk iš esmės toks ir yra pagrindinis tokio tipo sprendimų tikslas.

Visgi reikėtų paminėti ir tai, jog ne visos originalios dovanos yra tik šmaikščios. Čia galima rasti ir labai romantiškų bei sentimentalių variantų, tokių kaip rožių muilas ar labai mielais užrašais papuoštos dekoratyvinės pagalvėlės. Tokie variantai tikrai sužavės Jūsų antrąją pusę, mamą ar kitą Jūsų gyvenime esančią brangią damą. Tiesa, tokiais atvejais neretai nerimaujama, ar tokios dovanos artimiesiems pakaks – jei tokių dvejonių kyla ir Jums, originalias dovanas galite pasitelkti kaip priedą prie dovanos. Pačios įvairiausios originalios dovanos Kalėdoms ir kitoms šventėms Jūsų laukia Pigu.lt el. parduotuvėje – čia jas įsigysite gera kaina.

Akivaizdu, kad abu šie dovanų tipai turi savų privalumų – svarbu pasirinkti tinkamus jų adresatus, o dar geriau abu juos suderinti tarpusavyje. Be to, nepamirškite, kad bendrai dovanos sėkmei įtakos turi ir įpakavimas: nesuklysite, jei šio darbo nenukelsite pačiai paskutinei minutei.

.

Pagalvės

.

Užsakymo Nr. 201112

Rašyti komentarą