Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip išsirinkti žiemines padangas?

Publikuota: 2020 rugsėjo 21 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Turbūt ne kartą girdėjote posakį, kuriame teigiama, kad roges vertėtų ruošti dar vasarą. Tą patį galėtume pasakyti ir apie automobilį – prasidėjus šaltajam sezonui tenka pasirūpinti žieminėmis padangomis, todėl jų įsigijimo nereikėtų pasilikti paskutinei minutei.

Šiandien įvairūs pardavėjai gali pasiūlyti padangų įsigijimą ne vien tik fizinėse parduotuvėse, bet taip pat ir internetu, todėl tai gali gerokai supaprastinti padangų įsigijimo procesą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Apie parduodamas padangas prekių aprašymuose visada galite sužinoti daugiau, taigi atrasti palankiausias pasirinkimo galimybes tikrai nebus labai keblu.

Renkantis palankiausias galimybes visada yra pravartu atsižvelgti į keletą svarbiausių kriterijų, todėl žemiau aptarsime pačius svarbiausius: tikimės, kad tai padės jums išsirinkti tinkamas prekes.

Greičio ir svorio indeksas

Greičio indeksas – tai rodiklis, kuris pasako, kokiu maksimaliu greičiu galėsite važinėti. Kuo didesnis yra greičio indeksas, tuo padangų mišinys yra kietesnis. Taip pat verta atkreipti dėmesį ir į tai, koks yra svorio indeksas, kuris nurodo, koks gali būti maksimalus transporto priemonės pakrovimo svoris (dažniausiai šis skaičius varijuoja nuo 75 iki 105).

Padangų raštas

Padangų raštas gali būti kelių tipų – simetrinis, asimetrinis arba kryptinis. Simetrinio rašto padangos posūkiuose užtikrina pakankamai gerą sukibimą su sausa danga, tačiau sukibimas su šlapia danga ne visada yra pakankamas, todėl tokio tipo padangos žiemos metu ne visada yra pats geriausias pasirinkimas. Asimetrinio rašto padangos žiemos metu yra tinkamesnis pasirinkimas, tad nieko keisto, kad jos sulaukia pakankamai didelio populiarumo. Šio tipo žieminės padangos garantuoja geresnį transporto priemonės valdymą esant šlapiam keliui ir užtikrina geresnį automobilio stabdymą. Taip pat vairuotojai turi galimybę rinktis kryptinio rašto padangas, kurios užtikrina ypatingai gerą sukibimą su šlapia danga ir sumažina triukšmo lygį.

Padangų amžius

Net ir tuomet, jei nuspręsite įsigyti naujas padangas, naudinga atsižvelgti į tai, kiek laiko jos buvo sandėliuojamos. Vertėtų atminti, kad padangų galiojimo trukmė yra maždaug dešimt metų, tačiau specialistai nerekomenduoja pirkti tokių padangų, kurios penkerius metus tiesiog pragulėjo sandėlyje. Tą išsiaiškinti tikrai nėra labai sudėtinga, nes padangų amžių nurodo ant jų užrašyti skaičiai. Pirmieji du skaitmenys nurodo padangų pagaminimo savaitę, o antrieji du skaičiai – pagaminimo metus. Pavyzdžiui, jei bus užrašytas skaičius 1214, žinosite, kad padangos buvo pagamintos 2014 metų 12 savaitę.

Padangų gamintojas

Šiandien žieminės padangos yra siūlomos daugybės įvairių gamintojų, todėl vartotojai gali pasirinkti jiems labiausiai tinkančią galimybę. Tikėtina, kad jau esate susidarę tam tikrą nuomonę apie vieną ar kitą gamintoją, o tuomet, jei dvejojate dėl savo pasirinkimo, paprasčiausiai galite pasidomėti vartotojų atsiliepimais, ir tai gali padėti kur kas paprasčiau priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

Padangų kaina

Natūralu, kad nė vienas mūsų nenori permokėti, todėl renkantis padangas pravartu atsižvelgti ir į jų kainą. Jei šios produkcijos ieškosite internetinėje erdvėje, kainų palyginimui teks paskirti visai nedaug laiko: turėsite galimybę palyginti skirtingų pardavėjų nustatytus įkainius, ir tai jums tikrai padės atrasti pačius palankiausius sprendimus. Naudinga ir tai, kad virtualiose prekybos vietose galima pasirinkti prekių rikiavimą pagal kainą, todėl tai leis atrasti tokias prekes, kurios geriausiai atitiktų jūsų finansinę situaciją.

Jei išsirinkti žiemines padangas būtų pernelyg sudėtinga, tokiu atveju tiesiog galėsite kreiptis į pardavėjus, kurie suteiks visą svarbiausią informaciją ir padės kur kas paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą. Galite net neabejoti, kad gausite tikrai naudingų patarimų, todėl beliks tik užsisakyti pasirinktas padangas.

.

.

Užsakymo Nr. 200921

Rašyti komentarą