Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kokios klaidos daromos dažniausiai įrengiant vonios kambarį?

Publikuota: 2020 rugpjūčio 20 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Vonios kambarys – viena svarbiausių vietų namuose. Vis dėlto jį įrengiant neretai yra daromos ir tam tikros klaidos. Dar svarbiau pabrėžti, kad tos klaidos neretai nemažai ir kainuoja – jei ne pinigų, tai diskomforto atžvilgiu.

Ne paslaptis ir tai, kad dažnai yra sakoma, kad geriausia mokytis iš svetimų klaidų. Ir šis posakis tikrai tinka tuo atveju, kai kalbame apie vonios kambario įrengimą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Taigi, kokios klaidos daromos dažniausiai?

Vonios kambarys jau ir taip nedidelis, ir pasirenkama dušo kabina varstomomis durimis

Kaip žinia, dušo kabinos gali būti skirstomos pagal itin įvairius kriterijus, o vienas iš jų yra durų tipas. Šiuo aspektu dušo kabinos gali būti varstomomis arba stumdomomis durimis. Ir būtent su durų tipų yra susijusi itin populiari klaida. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad didelė dalis žmonių, kurie turi nedidelio ploto vonios kambarius, renkasi varstomas duris, nors galėtų rinktis stumdomas – tokiu būdu galėtų sutaupyti labai daug vietos ir ją išnaudoti tam tikriems baldams, pavyzdžiui, lentynėlei su kūno priežiūros priemonėmis bei rankšluosčiais pastatyti.

Apsiribojama vos vienu praustuvu

Jei vertintume visus įrengtus vonios kambarius, pamatytume, kad ypač didelėje dalyje jų yra vos vienas praustuvas. Tai gali būti iš tiesų geras sprendimas, jei vonios kambariu visada naudojasi tik vienas asmuo. Tačiau, kai kalbame apie 4 – 5 asmenų šeimas, įrengti vos vieną praustuvą tikrai neatrodo logiška idėja. Jau vien todėl, kad tokiu atveju prarasite daug laiko. Ypač dažnai pasitaikys situacijų, kai praustuvas vienu metu bus reikalingas bent keliems asmenims, tad vienas iš jų bus priverstas gaišti laiką laukdamas. Be to, reikia nepamiršti, kad įrengus daugiau praustuvų, jiems teks mažesnis krūvis, tad jie lėčiau nusidėvės. Na, o pats geriausias sprendimas – užtikrinti, kad kiekvienas šeimos narys turėtų po asmeninį praustuvą. Tokiu atveju pavyktų užtikrinti ir maksimalų higieniškumą.

Per menkas apšvietimas

Kai kurie žmonės vadovaujasi įsitikinimu, neva vonios kambarys iš esmės nėra ta vieta, kurioje būtų praleidžiama daug laiko, tad ir apšvietimas gali būti intensyvus. Tačiau perėmus tokį sprendimą, jau po kurio laiko pradedam dėl to gailėtis, kadangi dėl per menko apšvietimo gali būti sudėtinga atlikti ypatingo kruopštumo reikalaujančias grožio procedūras, pavyzdžiui, pešioti antakius.

Negalvojama apie dekoro elementus

Na, o pabaigai – pats metas paminėti ir dar vieną elgesio modelį, kuris šiaip jau irgi būtų galimas vertinti kaip klaida. Nors vonios kambario pagrindinė paskirtis yra užtikrinti, kad jame galėtume patogiai atlikti grožio bei higienos procedūras, nereikia pamiršti, jog šis kambarys tuo pat metu yra ir erdvė, kurioje galima pailsėti, atsipalaiduoti, trumpam pamiršti buitinius rūpesčius bei pasimėgauti atliekamomis procedūromis. O tam, kad toks poveikis ir būtų užtikrintas, svarbu, kad erdvė būtų estetiška. Tad dar vienas įsitikinimas, kurį būtų galima vertinti kaip klaidą – žmonės pirmenybę teikia vonios kambario patogumui, tačiau negalvoja apie praktiškumą. Taigi, belieka tik pastebėti, kad leisti laiką šioje erdvėje bus kur kas maloniau, jei jis bus gražus. Tad nepagailėkite laiko pakabinti ir vieną kitą paveikslą, sukurti dirbtinių gėlių puokštę ir nepagailėkite pinigų ypač dekoratyvioms plytelėms ar kitiems gaminiams įsigyti. Tad spauskite čia, jei norite sužinoti, kur slepiasi patys patraukliausi vonios kambario gaminiai.

Vonios kambarys – erdvė, kuri po įrengimo, jums tarnaus net keliolika metų, kol nuspręsite atlikti kitus atnaujinimo darbus. Tad, kad visą šį laikotarpį būtų smagu, patogu bei jauku naudotis šia erdve, venkite tekste išvardintų klaidų.

.

.

Užsakymo Nr. 200820

Rašyti komentarą