Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Polių gręžimas: kada verta pagalvoti apie tokį sprendimą?

Publikuota: 2020 rugpjūčio 13 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Kiekvieno namo statybos yra pradedamos būtent nuo pamatų įrengimo, ir šiam etapui visuomet yra svarbu skirti pakankamai dėmesio. Šiuo metu galime pasvarstyti apie labai įvairių pamatų įrengimą: tinkamą sprendimą galima atrasti pasitarus su specialistais ar savarankiškai ieškant informacijos. Vis dėlto, svarbu žinoti, kad esant nepalankioms geologinėms sąlygoms ne visada yra įmanoma taikyti vieno ar kito tipo pamatus, tačiau polių gręžimas gali pasiteisinti tikrai dažnose situacijose.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Taigi, kada vertėtų pagalvoti būtent apie tokią galimybę?

Palanki galimybė sutaupyti pinigų

Statybų darbai neretai asocijuojasi su tikrai nemažomis išlaidomis, tačiau visada galima rinktis tokius sprendimus, kurie padėtų sutaupyti pinigų. Tuo atveju, jei yra pasirenkamas polių gręžimas, galima būti užtikrintiems, kad toks pasirinkimas pareikalaus gerokai mažesnių investicijų: įrengiant šiuos pamatus sutaupoma betono ir armatūros, todėl pamatų įrengimo kaina tampa gerokai mažesnė.

Gręžtiniai poliai pritaikomi įvairios paskirties pastatams

Polių gręžimas pasiteisina iš tiesų dažnai: jie yra naudojami ir tada, kai planuojama įrengti gyvenamuosius namus, ir tada, jei pamatai bus reikalingi komercinės paskirties pastatams. Net ir tada, jei būsimo pastato plotas yra tikrai didelis, bus galima pagalvoti apie būtent tokio tipo pamatus: jie bus pakankamai tvirti ir atlaikys itin daug sveriančias konstrukcijas.

Spartesnė pamatų įrengimo eiga

Nors visuomet tenka nusiteikti, kad statybų darbai gali pareikalauti tikrai nemažai laiko, tačiau statybų eiga bus gerokai spartesnė, jei rinksitės tokias technologijas, kurios gali garantuoti spartesnį pamatų įrengimą. Pasirūpinkite, kad statybų eiga nestrigtų jau pačiuose pradiniuose etapuose: tuo atveju, jei nuspręsite rinktis gręžtinius polius, galite būti ramūs, jog darbai eisis greičiau ir sklandžiau. Net ir tuomet, jei pastatas yra ganėtinai didelis, įrengti gręžtinius pamatus bus galima vos per vieną ar dvi dienas, taigi, beliks pereiti prie kitų etapų.

Pamatų įrengimas esant įvairioms geologinėms sąlygoms

Dėl nepakankamai stabilaus grunto ar per aukštai esančių gruntinių vandenų pamatų įrengimas gali tapti sudėtingesnis ar net neįmanomas, tačiau polių gręžimas visada leidžia kur kas paprasčiau įrengti pamatus. Pavyzdžiui, jei paaiškėtų, kad kitų tipų pamatai konkrečioje vietovėje negali būti įrengiami, galite pagalvoti apie polinių pamatų įrengimą, ir galbūt būtent ši galimybė galės garantuoti geriausią rezultatą.

Kyla dvejonių? Pasitarkite su specialistais

Pasirinkimo galimybių turime iš tiesų nemažai, tad tikrai ne visada yra paprasta apsispręsti, kokią pamatų įrengimo galimybę vertėtų pasirinkti, tad tuomet, jei kiltų tam tikrų klausimų ar abejonių, paprasčiausiai galite kreiptis į specialistus, kurie tikrai duos naudingų patarimų ir padės kur kas paprasčiau apsispręsti. Galite būti užtikrinti, kad kiekvienoje situacijoje gausite naudingos informacijos apie pamatų įrengimo galimybes, o įvertinus jų privalumus bei trūkumus priimti tam tikrą sprendimą bus galima gerokai paprasčiau.

.

.

Užsakymo Nr. 200813

Rašyti komentarą