Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Populiariausi čiužinių mitai: liaukitės jais tikėti

Publikuota: 2020 liepos 22 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Nesuklysime pasakę, jog kiekvienas iš mūsų daugiau ar mažiau mėgsta kokybišką ir komfortišką poilsį – gerai išsimiegoję nestokojame nei ryžto, nei geros nuotaikos. Nors miego kokybė susideda iš daugybės komponentų, itin didelę įtaką jai turi ir čiužinys, ant kurio ilsimės.

Paradoksalu, tačiau būtent šie gaminiai yra apipinti įvairiausiais mitais, kurie apsunkina tiek čiužinio pasirinkimą, tiek ir jo naudojimą bei priežiūrą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Išskyrėme dažniausiai girdimus teiginius, kurie visiškai neatitinka realybės – susipažinkite su jais ir iš karto nustokite tikėti.

Čiužinio amžius neturi įtakos jo kokybei

Galbūt jau pripratote prie čiužinio iškilimų ir kitų deformacijų, tačiau bet kokie tokie požymiai byloja apie tai, jog reikėtų šį gaminį pakeisti. Priklausomai nuo jo tipo, naudojimo dažnumo ir priežiūros, tai reikėtų padaryti kas 5-10 metų – praėjus šiam laikotarpiui, reikėtų stebėti savo savijautą ir bendrą komforto lygį. Jei dažniau jaučiatės pavargęs, atsirado naujų skausmų ar tiesiog prasčiau išsimiegate, dėl to reikėtų kaltinti būtent čiužinį – labai tikėtina, kad jis paprasčiausiai atgyveno savo laikotarpį ir nebesuteikia Jums deramos atramos.

Kuo čiužinys yra kietesnis, tuo geriau

Vis dar yra manančių, kad kietesnis čiužinys užtikrina geresnę kūno atramą, todėl be jokių išlygų pirmenybę reikia teikti būtent tokiems variantams. Visgi tai toli gražu neatitinka realybės – čiužinio kietumas priklauso ir nuo Jūsų miego pozicijos, ir netgi nuo asmeninių įpročių. Jei esate įpratę miegoti ant minkštesnio paviršiaus, vargu ar taip greitai persiorientuosite į visiškai kitokią miegojimo patirtį. Kartais patariama atsižvelgti net ir į savo svorį (kuo jis didesnis, tuo ir gaminys turėtų būti kietesnis), taigi panašu, kad šiuo atveju paprasčiausiai nėra geriausių variantų – sprendimas visiškai individualus.

Antčiužinis gali prailginti čiužinio galiojimo laiką

Jei Jūsų sofa yra mačiusi ir geresnių dienų, kelios papildomos pagalvės situacijos nepakeis – tas pats pasakytina ir apie čiužinius. Žinoma, uždėję antčiužinį ant jo viršaus, galėsite miegoti šiek tiek patogiau, tačiau iš tiesų tokiu būdu paprasčiausiai užmaskuosite didesnę problemą. Ne kartą atliktos apklausos parodė, jog žmonės, kurie dėl suprastėjusios čiužinio kokybės ėmė jausti nugaros skausmus, su jais atsisveikino tik tuomet, kai atsisveikino ir su čiužiniu. Jei nuspręsite ieškoti naujo gaminio, platų jų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Naujas čiužinys turi užtikrinti maksimalų komfortą jau pirmąją naktį

Tokia situacija iš tiesų būtų labai maloni, tačiau ji yra neįtikėtina. Mūsų kūnas taip pat turi atmintį, todėl ilgainiui raumenys ir sąnariai automatiškai prisitaiko prie čiužinio išlinkimų, jog galėtų įsitaisyti patogiausioje padėtyje. Logiška, kad pirmąją naktį taip tikrai nenutiks – gali būti, kad prie jo priprasite maždaug po mėnesio. Tad jeigu kruopščiai rinkotės naują čiužinį ir pirma savaitė nebuvo tokia sklandi, kaip tikėjotės, neskubėkite nusivilti – visais jo suteikiamais privalumais pasimėgauti dar tikrai suspėsite.

Čiužinį būtina nuolat apversti

Vis daugiau čiužinių yra vienpusiai, tad tokia taisykle vadovautis praktiškai neįmanoma. Visiškai pakaks, jei pirmaisiais naudojimo mėnesiais jį apsuksite – priklausomai nuo situacijos, tai patariama daryti kas porą savaičių ar mėnesių. Vėliau užteks, jei puses sukeisite maždaug kas pusmetį. Tokia „procedūra“ tikrai nepareikalaus daug Jūsų laiko, tad persistengti neverta – net ir be čiužinio vartymo užsitikrinsite maksimalų komfortą

Čiužiniai nėra tinkamas pasirinkimas sofoms lovoms

Čiužinį drąsiai galite uždėti ir ant sofos lovos – nors toks sprendimas nėra pats patogiausias, jis tikrai yra įmanomas. Nepatogumų dažniausiai kyla dėl to, jog šią lovą naudojant kaip įprastą sofą, reikia surasti vietą, kur čiužinį būtų galima sandėliuoti. Tokiais atvejais patartina rinktis spyruoklinius ar putų poliuretano modelius – jie šiek tiek lengviau lankstosi, todėl tokia užduotis bus paprastesnė. Šiam tikslui taip pat yra naudojami antčiužiniai, kurių sandėliavimas nesukelia tiek keblumų. Žinoma, visuomet galima pagalvoti ir apie naujos, patogesnės sofos įsigijimą – plačią jų įvairovę rasite čia.

Nustoję tikėti visa šia informacija, daug greičiau surasite Jūsų poreikius atitinkantį čiužinį ir gerokai paprasčiau pasirūpinsite jo priežiūra. Šiais laikais šių gaminių pasirinkimas yra ypatingai platus, taigi tikrai pavyks surasti tokį variantą, kuris pateisins visus Jūsų lūkesčius.

.

.

Užsakymo Nr. 200722

Rašyti komentarą