Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kuršių mariose plūdurais nužymėta valstybės sienos apsaugos zona

Publikuota: 2011 balandžio 28 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Kuršių mariose trečiadienį plūdurais buvo nužymėta valstybės sienos apsaugos zona (toliau – VSAZ). Tokia procedūra čia atliekama kiekvienais metais prasidėjus navigacijos sezonui.

Iš viso iš Vidaus vandenų direkcijos laivo „Natangas“ į Kuršių marias buvo nuleistas 31 ryškiai geltonos spalvos plūduras, įspėjantis, kad čia prasideda VSAZ ribos.

Valstybės sienos apsaugos zona – kelių šimtų metrų pločio juosta, einanti prie pat Lietuvos ir Rusijos valstybės sienos. Į šią zoną įplaukti be pasieniečių leidimo yra draudžiama.

Lietuvos piliečiai ir užsieniečiai į ją patekti gali tik turėdami asmens dokumentus ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) išduotus vienkartinius terminuotus leidimus.

Prasidėjus navigacijos sezonui, mariose nuleisti ir farvaterį žymintys plūdurai.

VSAT įspėja, kad plaukimo į Kuršių marias tvarka nesikeičia: prieš atsišvartuodami žvejoti ar pramogauti visų laivų kapitonai privalo apie tai pranešti pasieniečiams.

Nidos uoste prie uosto kapitono administracijos pastato esančiame VSAT informaciniame stende yra nuolat pateikiama informacija apie buvimo pasienio ruože tvarką, valstybės sienos apsaugos zonos nužymėjimą Kuršių mariose bei sausumoje Kuršių nerijoje, Neringos užkardos budėtojo bei VSAT anoniminio pasitikėjimo telefono numeriai.

Šiuo metu Nidos uoste budi VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivas „Madeleine“, turintis skuterį, taip pat greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“.

VSAT primena, kad į Kuršių marias plaukiantys asmenys turi būti atidūs, vadovautis turimos navigacinės įrangos parodymais, kad neįplauktų į kaimyninės šalies teritoriją ir neturėtų rimtų nemalonumų.

Už neteisėtą buvimą VSAZ numatyta administracinė atsakomybė. Pirmą kartą be leidimo sienos apsaugos zonoje sulaikytas asmuo gali būti įspėtas arba nubaustas pinigine bauda iki 300 litų. Įkliuvusiam pakartotinai tokiam pažeidėjui gali būti skirta bauda nuo 300 iki 600 litų.

VSAT inf.

Rašyti komentarą