Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pasienyje su Rusija atnaujinta Vileikių užkardos sienos stebėjimo sistema

Publikuota: 2020 gegužės 18 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau – VSAT) toliau modernizuoja pasienyje su Rusija įrengtas vaizdo stebėjimo sistemas.

Vileikių pasienio užkarda atsako už 25,1 km ilgio sienos ruožo su Rusijos Kaliningrado sritimi apsaugą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiame ruože buvo atnaujinta kompleksinė sienos pažeidimų aptikimo ir vaizdo stebėjimo sistema, kuri, atsižvelgiant į vietovės ypatumus, bet kokiomis oro sąlygomis aptinka ir fiksuoja valstybės sieną kertančius ar prie jos priartėjančius objektus, judančius žemės paviršiumi, leidžia juos vizualiai stebėti ir visą informaciją perduoda į užkardoje esantį valdymo centrą.

Įgyvendinant projektą buvo sumontuotos naujos naktinio ir dieninio matymo vaizdo kameros ant 9-ių pasienyje stovinčių bokštų, pakeisti duomenų perdavimo ir elektros kabeliai ir įrengta bokštų teritorijos apsaugos sistema. Taip pat buvo pakeistos tarnybinės stotys ir įdiegta nauja programinė įranga, sumontuoti naujos kartos įrašymo įrenginiai, atnaujinta duomenų perdavimo ir elektros maitinimo sistema bei budėtojų patalpose esanti įranga, skirta realiu laiku ištisą parą stebėti pasienio ruožą. Naudotis nauja įranga buvo apmokyti 10 pasieniečių operatorių ir 6 sistemos administratoriai.

Vileikių užkardos sienos stebėjimo sistemos atnaujinimas atsiėjo iš viso 816 611 eurų.

www.pasienis.lt inf.

Rašyti komentarą