Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Patarimai, kaip užtikrinti komfortą ir linksmybes stovyklaujant

Publikuota: 2020 balandžio 22 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Stovyklavimas gamtoje, kuriam laikui apsigyvenant palapinėje – vienas paprasčiausių būdų norint pabėgti nuo įtempto gyvenimo ritmo. Tokio pabėgimo metu galima atsipalaiduoti, pasikrauti energijos ir patirti daugybę naujų nuotykių. Visgi, kad stovyklavimo metu nereikėtų patirti nemalonių staigmenų, labai svarbu tinkamai šiai išvykai pasiruošti.

Išskyrėme kelis esminius patarimus, kurie užtikrins, kad stovyklavimas būtų ir smagus, ir patogus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Išbandykite palapinę namuose

Taip, šis darbas tikrai atrodo labai lengvas, tačiau tikriausiai sutiksite, kad netikėtas problemas daug geriau spręsti namuose, o ne išvykoje. Nesklandumų šiuo atveju tikrai gali pasitaikyti: galbūt sunkiai seksis sukaišioti strypelius, konstrukcija pasirodys šiek tiek sudėtingesnė nei įprastai, o gal pastebėsite, kad trūksta tam tikrų detalių. Taip gali nutikti tiek su sena, tiek su nauja palapine, todėl nesuklysite, jei keletą kartų surinksite ją kambaryje ar kieme. Net ir tuomet, jei viskas pavyks sklandžiai, įgusite šį darbą atlikti dar greičiau – taip sutaupysite laiko ir išvengsite papildomo streso.

Pasirūpinkite kuo patogesne miegojimo vieta

Tai, kad keletą naktų praleisite gamtoje, tikrai nereiškia, jog privalote miegoti ant plikos žemės ir dėl to visiškai nepailsėti. Priešingai – galite pasistengti, kad naujoji Jūsų nakvynės vieta mažai kuo skirtųsi nuo namų lovos. Įsigykite minkštą kilimėlį, šiltą miegmaišį ir su savimi pasiimkite patogią pagalvę. Jei miegate jautriau, pasirūpinkite miego kauke ir ausų kištukais. Žinoma, visiems šiems atributams prireiks ir pakankamai daug vietos, todėl jei tik leidžia galimybės, įsigykite kuo didesnę palapinę. Platų jų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje: https://pigu.lt/lt/palapines.

Kartu su savimi pasiimkite stalo žaidimų

Planuodami būsimas veiklas, dažniausiai tikimės, kad visą laiką galėsime maudytis ar tyrinėti neatrastus gamtos kampelius. Laiko tikrai pakaks ir šiems užsiėmimams, tačiau dažniausiai neįvertiname, kad jo turėsime kur kas daugiau nei įprastai. Tam, kad sėkmingos ir aktyvios dienos nereikėtų užbaigti telefono ekranuose, iš karto pagalvokite apie visą šeimą vienijančius užsiėmimus. Šiam tikslui ypač tinka stalo žaidimai – jie leis dar geriau atsipalaiduoti ir visiems kartu turiningai praleisti vakarą gamtoje.

Įsidėkite kokybiškos kavos ir mėgstamo maisto

Norint, kad stovyklavimas teiktų tik pačias geriausias emocijas ir netaptų nemaloniu iššūkiu, nereikėtų pernelyg nutolti nuo savo įprastos rutinos. Jei neįsivaizduojate savo dienos be mėgstamos kavos, tokį patį gėrimą pasigaminkite ir ilgesnėje išvykoje. Tokia pati situacija ir kalbant apie maistą – jei iš anksto planuosite ir pasiruošite, iškylaudami taip pat galėsite lepintis gardžiais patiekalais. Stovyklavimas turi būti smagus – daugelis gurmanų patvirtintų, kad šis aspektas pirmiausia prasideda nuo maisto ir gėrimų. Pabandykite tuo įsitikinti!

Įsigykite šaltdėžę

Kokybiška šaltdėžė dar labiau galės praplėsti Jūsų mitybos racioną stovyklaujant – ledas joje gali išsilaikyti net kelias dienas. Tiesa, svarbu žinoti, kad produktai vėsūs išsilaikys ilgiau, jei į šaltdėžę juos iš karto dėsite šaltus, o ne kambario temperatūros. Taip pat nereikėtų šios talpos laikyti pustuštės, kadangi tai gali sumažinti šaldymo efektyvumą. Jei laikysitės šių patarimų, naujasis kelionės draugas Jūsų tikrai neapvils.

Pasirinkite tinkamą stovyklavimo laiką

Savaitgaliai ir šventinės dienos – kone populiariausias laikas stovyklavimui, todėl labai tikėtina, kad tokiu metu sutiksite kur kas daugiau iš miesto bėgančių žmonių. Jei tik turite galimybę, išvykai rinkitės ne tokį dažną laiką: viduryje savaitės turėsite daugiau šansų visiškai pabėgti nuo civilizacijos ir šurmulio. Visgi, jei kaip ir daugelis galite atsipūsti tik savaitgaliais, stenkitės rinktis ne tokias populiarias stovyklavietes – labai tikėtina, kad nauji atradimai maloniai nustebins.

Pasirūpinkite papildomais rūbais ir avalyne

Žinoma, tai nereiškia, kad į išvyką reikėtų įsidėti pusę spintos, tačiau kuo įvairesnių rūbų turėsite, tuo lengviau prisitaikysite prie skirtingų oro sąlygų. Drabužių komplektus reikėtų pasiskaičiuoti taip, kad po aktyvios dienos nakčiai galėtumėte pasikeisti švarią, kvepiančią aprangą. Panaši situacija ir su avalyne: jos reikės ne tik dienos žygiams, bet ir vakarams prie laužo ar greitai norint išbėgti iš palapinės.

Atsižvelgę į visus šiuos patarimus, galėsite būti tikri, kad padarėte viską, kad stovyklavimas praeitų kuo sklandžiau. Tačiau nepamirškite ir tinkamo nusiteikimo – gera nuotaika padės išspręsti bet kokias problemas!

Dvigulės lovos

.

.

Užsakymo Nr. 200422

Rašyti komentarą