Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Langų reguliavimas: ko reikia, kad šis procesas būtų atliktas tinkamai ir ko tikėtis priešingu atveju?

Publikuota: 2020 balandžio 21 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Nerasime namų, kuriuose nebūtų langų. Tačiau norint, kad pastarieji tarnautų ilgai bei patikimai, būtina atlikti įvairius priežiūros darbus. Langų reguliavimas – vienas iš jų. Šis procesas turi būti atliekamas reguliariai, tačiau svarbiausia – tinkamai. Priešingu atveju išlieka tikimybė susidurti su tam tikromis problemomis. Jau netrukus įvardinsime, kokios yra netinkamo langų reguliavimo pasekmės, o taip pat pasidalinsime vertingais patarimais, kaip užtikrinti kokybišką langų reguliavimą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ko tikėtis, jei langų reguliavimas bus atliktas netinkamai?

Tikėtis iš tiesų galite labai daug įvairių dalykų, tačiau tikimybė, kad tai jus nudžiugins – labai menka, tiksliau pasakius, apskritai niekinė. Viskas todėl, kad atlikus netinkamą langų reguliavimą, pasekmės būna neigiamos. Dar labiau liūdina, kad norint jas ištaisyti, savarankiškų pastangų dažniausiai jau nebepakanka, tad tenka kreiptis į profesionalus. Savaime suprantama, tai reikalauja ne tik papildomo laiko, bet ir išlaidų. Neigiamos pasekmės, su kuriomis gali tekti susidurti netinkamai atlikus šį procesą, yra: guminės tarpinės pažeidimas; langų furnitūrų pažeidimas; pažeistas lango sandarumas; stiklo paketų pažeidimas. Taigi, tampa akivaizdu, kad langų reguliavimas, jei jis bus atliekamas savarankiškai, turi būti atliekamas ypač kokybiškai. Priešingu atveju, jei žinote, kad nepavyks šio proceso atlikti kokybiškai, iš karto verta kreiptis į profesionalus.

Ką reikia žinoti, norint savarankiškai bei kokybiškai atlikti langų reguliavimą?

Prieš pradedant dalintis patarimais, kaip tinkamai atlikti langų reguliavimą, dėmesį vertėtų atkreipti į tai, kaip ypač didelė dalis žmonių žiūri į šį procesą. Verta akcentuoti, kad dauguma žmonių yra įsitikinę, kad langų reguliavimas yra būtinas tuomet, kai pastebimos tam tikros problemos. Tačiau iš tiesų į langų reguliavimą reikėtų žiūrėti kaip į procesą, kuris gali padėti išvengti tų problemų ir turi būti atliekamas dar tuomet, kai jų nėra.

Svarbu nepamiršti, kad jūsų namuose esantys langai ištisus metus yra veikiami pačių įvairiausių veiksnų, ir tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl langų reguliavimas yra būtinas ir turi būti atliekamas periodiškai. Štai, pavyzdžiui, vasaros metu langai yra veikiami intensyvios saulės šilumos bei spindulių (ir kuo langų rėmai yra tamsesnės spalvos, tuo labiau juos veikia šie veiksniai). Atėjus rudeniui ypač padidėja drėgmės lygis, kuris taip pat veikia langus. Žinoma, nereikia pamiršti ir žiemos, kai didžiąją jos dalį temperatūra yra nukritusi žemiau nulio. Taigi, tokie dideli temperatūrų ir drėgmės lygio svyravimai sukelia tam tikras deformacijas, kurias pašalinti galima tik tinkamai sureguliavus langą. Dar keli atvejai, kuomet taip pat svarbu atlikti lango reguliavimą, yra šie: langas uždarytas, tačiau nėra sandarumo; arba darinėjant langą, susidaro toks įspūdis, tarsi jis kur nors užkliūtų. Be to, nereikia pamiršti, kad kuo didesnis yra langas, tuo dažniau turėtų būti atliekamas ir jo reguliavimas. Tai būtina todėl, kad didelis langas reiškia ir didelį svorį, todėl apsunkinami lango varčiai ir langas greičiau išsikreipia.

Sakoma, kad tam, kad bet kurį darbą būtų galima atlikti tinkamai ir kokybiškai, pirmiausia reikia pasirinkti tinkamas priemones. Langų reguliavimas – taip pat ne išimtis. Tam, kad tinkamai galėtumėte atlikti šį darbą, jums prireiks: alyvos arba tepalo; plokščio atsuktuvo; šešiabriaunio rakto; vienkartinio švirkšto bei valymo kempinės. Žinoma, nereikia pamiršti, kad kiekvienam darbui reikalinga ir tinkama apranga. Tad, jei jau nusprendėte atlikti langų reguliavimą, nepamirškite apsauginių pirštinių ir akinių. Tad pašalinkite apdailą, dengiančią varčios lankstą; suraskite reguliavimo varžtą; ir naudojami šešiabriaunį raktą, sureguliuokite lango varčią: jei norite ją pakelti aukštyn, sukite raktą pagal laikrodžio rodyklę ir pan.

Tad apibendrinant belieka tik daryti išvadą, kad reguliarus lango reguliavimas ne tik parodo, kad jums rūpi jo būklė bei tarnavimo laikas, bet ir yra vienas tiesiausių bei geriausių būdų užtikrinti, kad langas būdų sandarus, netektų susidurti su šalčio patekimu į patalpą ir netektų matyti didelių šildymui skirtų sumų. Na, o jei vis dėlto nesate tikri, ar iš tiesų pavyks tinkamai sureguliuoti langą, kreipkitės į specialistus, kurie kokybiškai ir greitai atliks šį darbą. Paslaugas teikiančios įmonės kontaktai @Jolista.

.

.

Užsakymo Nr. 200421

Rašyti komentarą