Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Planuojate pirkti šiltnamį? Atkreipkite dėmesį į šias detales

Publikuota: 2020 sausio 14 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Sutikite, šiltnamis – tikrai ne kasdienis pirkinys. Jei jau nusprendėte jį įsigyti, tai pats metas atlikti tam tikrus namų darbus, t.y., ne tik apgalvoti, koks statinys jums yra reikalingas, bet ir žinoti, kokias detales būtina vertinti ypač atsakingai. Tad kviečiame su jomis susipažinti.

Savaime suprantama, vienas svarbiausių akcentų yra šiltnamio dydis. Kuo daugiau augalų (daržovių, uogų, prieskoninių žolelių, gėlių ir t.t.) ruošiatės auginti, tuo didesnis statinys jums reikalingas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Taip pat svarbu įvertinti faktą, jog skirtingų kategorijų augalai neturėtų augti vienas arti kito, kadangi tokia kaimynystė neretai atneša daugiau žalos nei naudos – augalai auga prasčiau, gaunamas prastesnės kokybės derlius. Tad šiltnamis turi būti pakankamai erdvus, kad visiems jūsų planuojamiems auginti augalams pakaktų vietos.

Beje, svarbu ne tik tai, ką auginsite, bet ir kaip ilgai norite auginti. Jei jūsų planuose – augalų auginimas nuo pat ankstyvo pavasario iki pat pirmųjų šalnų, tai reikėtų, rinktis polikarbonatinį šiltnamį, kadangi toks statinys pasižymi ypač gera šilumos izoliacija. Taigi, įsigiję tokį šiltnamį, galėsite drąsiai auginti net ir labiausiai šilumą mėgstančius augalus, nuo pat vasario iki vėlyvo rudens.

Šiltnamio forma – dar vienas svarbus kriterijus. Prekybos vietose dažnai galime rasti lašo formos, šlaitinių ar arkinių šiltnamių. Vis tik patys populiariausi yra arkiniai šiltnamiai, kadangi juos yra ypač paprasta sumontuoti, o ir naudotis jais labai patogu – arkiniuose šiltnamiuose lengva išdėstyti lysves ir kokybiškai sodinti pačius įvairiausius augalus. Visgi, jei planuojate auginti augalus, kuriems reikia daug erdvės, jog galėtų stiebtis į viršų, reikėtų rinktis šlaitinius šiltnamius. Tiems, kurie ieško įvairovės, puikiu pasirinkimu gali tapti lašo formos šiltnamis.

Pagrindinė šiltnamio funkcija yra užtikrinti reikiamą šilumą augalams, apsaugoti juos nuo šalčio, vėjo, lietaus. Tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad pernelyg didelė šiluma gali pridaryti ne ką mažiau žalos nei atnešti naudos. Būtent todėl reikia labai atsakingai įvertinti, kiek stoglangių turės naujasis jūsų pirkinys. Optimaliausias pasirinkimas – šiltnamis, turintis du stoglangius (po vieną statinio pradžioje bei pabaigoje).

Dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad šiandien jau galima įsigyti šiltnamių, kurių detalės yra atsparios UV spinduliams. Kadangi nekontroliuojamas UV spindulių srautas gali būti žalingas ne tik augalams, bet ir žmonėms, tad pasielgsite kur kas išmintingiau, jei investuosite į šiems spinduliams atsparius statinius.

Na, o pabaigai belieka tik priminti, kad didžiausia tikimybė išsirinkti labiausiai tinkantį šiltnamį laukia tuo atveju, jei jo ieškosite ten, kur laukia platus pasirinkimas. Spauskite, jei norite sužinoti daugiau informacijos apie didžiulį kokybiškų šiltnamių pasirinkimą.

Tinkamai parinktas šiltnamis leis užauginti aukštos kokybės derlių, tad galėsite mėgautis puikiomis daržovėmis, uogomis, gėlėmis ar prieskoniniais augalais.

.

Užsakymo Nr. 200114

Rašyti komentarą