Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pasieniečius išplūdusiam pagėgiškiui gresia bauda arba areštas

Publikuota: 2011 balandžio 08 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Supykęs, kad pasienio ruože pareigūnai tikrina dokumentus ir rengiasi bausti jų neturėjusią sutuoktinę, Pagėgių savivaldybės gyventojas juos pradėjo įžeidinėti ir plūsti. Už tai jam gresia bauda arba areštas, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau – VSAT).

Ketvirtadienio vakare VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai Pagėgių savivaldybės Mociškių kaimo ribose, pasienio su Rusija ruože, patikrinimui sustabdė automobilį „Audi A4“.

Mašiną vairavo 43 – ejų Pagėgių savivaldybės gyventojas, kartu vyko jo 39 – erių žmona. Patikros metu paaiškėjo, kad moteris pasienio ruože neturi privalomų asmens tapatybės dokumentų.

Vyras pradėjo reikšti nepasitenkinimą, kad VSAT pareigūnai tikrina dokumentus, kad ši procedūra esą trunka per ilgai. Įsismarkavęs vyras pradėjo įžeidinėti pareigūnų garbę ir orumą, po to dar juos išplūdo.

Pasieniečiai pagėgiškio paprašė taip nesielgti ir įspėjo, kad už tokį elgesį jis gali būti nubaustas. Tačiau šiam tai jokio įspūdžio nepadarė – vairuotojas toliau tūžo ir nesirinkdamas žodžių svaidėsi įžeidimais bei keiksmais.

Tuomet Viešvilės pasieniečiai smarkuolį pristatė į užkardą, kur buvo pradėta admnistracinės bylos teisena dėl VSAT pareigūno garbės ir orumo įžeidimo. Vairuotojui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Administracinės bylos teisena už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą pradėta ir jo žmonai – jai gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų.

Po apklausos pasieniečiai sutuoktinius paleido.

VSAT inf.

2 skaitytojų komentarai
lee 2011 balandžio 8d., 15:45213.226.138.254

apsurdas, einant i parduotuve kefyro pirkt turi pasa pasiimt :(

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Joo 2011 balandžio 8d., 21:0578.59.39.35

Anakat važiavau, tai tų reketininkų pilna kaip blusų.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą