Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Policija linki saugių kelionių Vėlinių savaitgalį

Publikuota: 2019 spalio 31 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Šią savaitę minime Visų Šventųjų dieną, Vėlines. Daugelis žmonių vyks pas gimines, lankys artimųjų kapus, todėl visuose šalies keliuose transporto priemonių srautai, palyginti su įprastais savaitgaliais, bus gerokai intensyvesni.

Policija įspėja eismo dalyvius – keliuose prasidėjo pavojingas eismui laikas, nes rudeniški orai keičia važiavimo sąlygas, tamsusis paros metas prasideda anksčiau, matomumą blogina krituliai, o prasidėjus šalnoms keliuose gali būti slidu.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ilgąjį savaitgalį policija, siekdama tinkamai užtikrinti eismo dalyvių saugumą, viešąją tvarką, teisės pažeidimų ir nusikalstamų veikų prevenciją, skirs papildomas policijos pareigūnų pajėgas dirbti keliuose. Policijos pareigūnų viešasis ir neviešasis patruliavimas bus sustiprintas žmonių susibūrimo vietose, patruliavimo maršrutai bus nukreipiami į tas vietas, kuriose dažniausiai įvyksta teisės pažeidimų. Ypatingas dėmesys bus skirtas patruliavimui prie kapinių, eismo reguliavimui ir viešosios tvarkos priežiūrai, taip pat darbui tamsiuoju paros metu.

Policija akcentuoja abipusę vairuotojų ir pėsčiųjų atsakomybę dėl saugaus dalyvavimo eisme ir pabrėžia, kad vairuotojai turi laikytis jiems privalomų reikalavimų pėsčiųjų atžvilgiu, o pėstieji turi vykdyti jiems nustatytas pareigas. Pėstieji, norėdami užtikrinti savo saugumą ir matomumą, turėtų laikytis nustatytų Kelių eismo taisyklių reikalavimų, judėti pėsčiųjų takais, šaligatviais, jei jų nėra – kelkraščiais prieš automobilių judėjimo kryptį, o per gatvę ar kelią eiti tik leistinose vietose, gerai įsitikinę, kad tai daryti saugu. Vairuotojams ypatingo atidumo priemonių būtina imtis vietose, kur į kelią gali įžengti pėstieji – gyvenvietėse, prie pėsčiųjų perėjų, gyvenamųjų namų kiemuose ir kitur. Svarbu, kad eismo dalyviai papildomo dėmesio skirtų savo matomumui kelyje užtikrinti, segėtų kitiems eismo dalyviams matomus atšvaitus, dėvėtų ryškiaspalvius drabužius (liemenes, diržus) su šviesą atspindinčiais elementais, naudotų šviečiančius žibintus (žibintuvėlius).

Policija kartu įspėja gyventojus pasirūpinti savo turto saugumu: nepalikti automobiliuose vertingų daiktų, išlipus iš automobilio, užrakinti jį, išvykstant iš namų nepalikti atidarytų langų, užrakinti duris, paprašyti kaimynų, kad pasidomėtų, ar svetimi (įtartini) asmenys nesidomi paliktu butu (namu).

Keliaujantiesiems linkime saugiai pasiekti kelionės tikslą ilgąjį Vėlinių savaitgalį.

policija.lrv.lt inf.

Sėkmės kelyje!

Rašyti komentarą