Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: stabdžių prieš sankryžą netekęs vairuotojas sunkvežimį paguldė į griovį

Publikuota: 2019 rugpjūčio 28 Kategorija: Avarijos, Teisėtvarka

15min.lt nuotr.15min.lt nuotr.

Trečiadienio vidurdienį Šilutės rajone, prie Verdainės kaimo, prieš pat sankryžą sugedo sunkvežimio stabdžiai. Jo vairuotojas, bandydamas išvengti skaudžių pasekmių, suko transporto priemonę į kairę ir jis apvirto. Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Mercedes Benz“ vairuotojas prieš sankryžą nuspaudė stabdžio pedalą, tačiau sunkvežimis nestojo.

Supratęs, kad sugedo stabdžiai, vairuotojas dar bandė stabdyti varikliu – įjungti žemesnę pavarą. Tačiau pastangos buvo bergždžios, atstumas iki sankryžos tokiam manevrui buvo per mažas.

Kadangi automobilis jau lėkė į sankryžą, vairuotojas suko vairą į kairę, tačiau greitis buvo per didelis ir sunkvežimis apvirto.

Vyras vairavo specialią transporto priemonę, skirtą darbams su vandens gręžiniais, todėl sunkvežimio svorio centras pakankamai aukštai. Liudininkai spėja, kad tai irgi galėjo prisidėti prie incidento.

Apvirtus sunkvežimiui į variklį pateko tepalo, todėl šis ėmė dirbti visu pajėgumu, iš jo rūko dūmai.

Grėsmingo iškvietimo apie apvirtusį ir degantį sunkvežimį bei viduje įstrigusį ir galbūt net žuvusį vairuotoją sulaukęs Bendrojo pagalbos centro (toliau – BPC) specialistas nedelsiant išsiuntė pajėgas.

Tiesa, BPC nemato tikslios skambinančio lokacijos, todėl pajėgos siųstos pagal pranešėjo nurodytą vietą.

Čia įvyko nesusipratimas, nes nurodyta visiškai priešinga kryptis, policijos, medikų ir ugniagesių kolona iš pradžių nurūko ne ten, todėl turėjo apsisukti ir lėkti į avarijos vietą.

Visgi realybė nebuvo tokia grėsminga kaip pranešimas: sunkvežimis nedegė, o vairuotoją apžiūrėjo medikai, bet reikalo vežti jį į ligoninę nebuvo.

15min.lt inf.

Rašyti komentarą