Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nelaimingas atsitikimas dirbant braškių lauke

Publikuota: 2019 rugpjūčio 28 Kategorija: Reklama, Verslas

Nors ir kartodavau, kad niekada neisiu dirbti nekvalifikuoto darbo, tačiau gyvenimo aplinkybės privertė pakeisti savo nuomonę.

Daugiau nei dešimt metų dirbau toje pačioje įmonėje, kurioje atlyginimas bei darbo sąlygos tikrai džiugino, tačiau prieš dvejus metus buvo pradėtas etatų mažinimas, dėl kurio netekau darbo. Maniau, kad ilgametė darbo patirtis tikrai padės pakankamai greitai susirasti naują darbovietę, tačiau net ir didelės pastangos nedavė jokių rezultatų.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Besidairydama darbo skelbimų sulaukiau kaimynės skambučio, kuri pasiūlė vykti į Angliją skinti braškių. Mano pirmoji reakcija buvo tikrai nekokia: nežinojau, ar juoktis, ar verkti. Vis dėlto išklausiau jos pasiūlymo ir pasakiau, kad pagalvosiu. Jau seniai nesu studentė, todėl toks darbas neatrodė labai viliojantis, tačiau pamaniau, kad išvykdama keliems mėnesiams tikrai nieko neprarasiu – juk tuo metu labai reikėjo pinigų, o tinkamų darbo pasiūlymų jau kurį laiką nepavyko rasti.

Po kelių dienų nuėjau pas kaimynę ir pranešiau, kad vyksiu kartu su ja padirbėti – juk dviese bus ne tik drąsiau, bet taip pat ir smagiau.

Jau po poros savaičių pradėjome planuoti kelionę ir ruoštis šiai avantiūrai. Juokavome, kad geriau vėliau nei niekada – juk studijų metais neteko dirbti nei sandėlyje, nei fabrike, nei juo labiau braškių lauke. Numatytas darbo grafikas nebuvo labai palankus, tačiau nesunkiai prisitaikėme ir stengėmės kaip įmanydamos. Darbas tikrai nebuvo iš lengvųjų, tačiau paguosdavo tai, kad labai greitai gausime užmokestį, o jis tikrai nebus mažas.

Mūsų pareigos neapsiribojo vien tik braškių skynimu: taip pat turėjome sunešioti ir sukrauti braškių dėžes, kurių kiekviena svėrė po 10 kilogramų. Jau po pirmųjų darbo dienų skundėmės nugaros skausmais, bet vėliau pripratome prie darbo krūvio, ir jis jau neatrodė toks nepakeliamas. Kartu su mumis dirbo ir daugiau lietuvių, tačiau su jais neradome bendros kalbos, todėl džiaugėmės, kad atvykome dviese ir galime pasidalinti savo džiaugsmais ir rūpesčiais.

Praėjus porai mėnesių nuo darbo pradžios patyriau nelaimingą įvykį darbo vietoje: man bekraunant braškių dėžes lūžo aukščiau esanti lentyna, kurios turinys užkrito tiesiai ant manęs. Kelias minutes negalėjau net pajudėti – atrodė, kad nėra nė vienos kūno vietos, kurios neskaudėtų. Medinės braškių dėžės buvo tikrai sunkios, todėl nieko keisto, kad nepavyko išsisukti be sužalojimų. Mano kaimynė iškvietė greitąją, ir netrukus atsidūriau ligoninėje, kurioje buvo diagnozuotas smegenų sutrenkimas bei raktikaulio lūžis. Kurį laiką teko pagulėti ligoninėje, o vėliau planavau grįžimą į Lietuvą. Tęsti pradėto darbo nebuvo nei noro, nei galimybių, todėl nusipirkau lėktuvo bilietą. Nors planavome braškes skinti dar vieną mėnesį, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių kaimynė nusprendė grįžti kartu su manimi.

Besidairydama darbo skelbimų internete netikėtai radau įmonės „Insito kompensacijos“ skelbimą, kuriame buvo siūloma gauti kompensaciją už patirtą nelaimingą įvykį darbe. Nors ir nepuoselėjau didelių vilčių gauti pinigų, tačiau nusprendžiau užpildyti paraišką. Netrukus su manimi susisiekė konsultantas, kuris papasakojo apie kompensacijos galimybes ir nuteikė tikrai pozityviai: vis dar neturėjau darbo, todėl papildomi pinigai man buvo tikrai pravartę. Man pačiai nereikėjo rūpintis įvairiais teisiniais formalumais, o praėjus vos porai mėnesių gavau teigiamą atsakymą dėl kompensacijos suteikimo.

Pinigų suma pranoko mano lūkesčius – gavau kompensaciją ne tik už gydymo išlaidas, bet taip pat ir už neišdirbtą mėnesį, todėl šią kompaniją tikrai galiu rekomenduoti kiekvienam, kuriam dėl tam tikrų priežasčių yra tekę patirti nelaimingą įvykį darbe.

Užsakymo Nr. 190828

Rašyti komentarą