Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vidutinio greičio matuokliai fiksuoja dešimtis tūkstančių pažeidimų

Publikuota: 2019 liepos 17 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Šiais metais sektoriniai greičio matuokliai jau užfiksavo per 50 tūkst. greičio viršijimo atvejų.

Dėl vairuotojų nepasirinkto saugaus važiavimo greičio ir leistino greičio viršijimo šiais metais  įvyko 20 procentų visų eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Kas penktas eismo įvykis įvyko, kai vairuotojų nesuvaldyti per greitai važiavę automobiliai nuvažiavo nuo kelio, apvirto, atsitrenkė į medžius, stulpus, kaktomuša susidūrė su kitais automobiliais.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolė yra viena policijos prevencinių eismo dalyvių kontrolės priemonių prioritetinių krypčių.

Leistino važiavimo greičio kontrolę šalies keliuose atlieka policijos pareigūnai mobiliais ir policijos automobiliuose sumontuotais greičio matuokliais, greitį fiksuoja keliuose įrengti stacionarūs greičio matuokliai. Nuo praėjusių metų rudens greitį šalies keliuose fiksuoja 25 sektoriniai greičio matuokliai. Jie nustato vidutinį transporto priemonių greitį. Sektoriniai greičio matuokliai šiais metais užfiksavo 50 395 greičio viršijimo atvejus.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad trečdalį leistiną važiavimo greitį sektorinių greičio matuoklių veikimo ruožuose viršijusių vairuotojų pasiekė administracinės nuobaudos.

Dažniausiai vairuotojai leistiną greitį viršijo nuo 10 iki 20 kilometrų per valandą, už tokį pažeidimą administracinio nusižengimo protokolai surašyti 10 236 vairuotojams.

Trečdaliu mažiau užfiksuota vairuotojų, viršijusių greitį iki 30 km/val., baudos pasiekė 3 659 tokius asmenis.

1 004 vairuotojai leistiną greitį viršijo nuo 30 iki 40 km/val. Jie sulauks 170 eurų siekiančių piniginių baudų.

Ne tik piniginės baudos, bet ir teisės vairuoti iki pusės metų atėmimas taikomas nuo 30 iki 40 km/val. greitį viršijusiems pradedantiesiems vairuotojams, motociklų, krovininių automobilių ir autobusų vairuotojams, dėl stacionariais greičio matuokliais užfiksuoto viršyto greičio administracinių nusižengimų protokolai surašyti 22 tokiems vairuotojams.

Leistiną greitį nuo 40 iki 50 km/val. viršijo 209 vairuotojai. Jiems skirtos piniginės baudos iki 230 eurų, o 8 pradedantieji ir 2 motociklų vairuotojai papildomai metams neteko teisės vairuoti.

Leistiną greitį daugiau kaip 50 km/val. viršijo 94 vairuotojai. Jiems bus taikomas teisės vairuoti atėmimas ir skirtos piniginės baudos iki 550 eurų. Vienas motociklo vairuotojas neteko teisės vairuoti pusantrų metų, atsakomybėn patrauktas vienas teisės neturintis vairuotojas, greitį viršijęs daugiau kaip 50 km/val. Už tokį pažeidimą numatyta bauda iki 700 eurų.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad administracinė nuobauda gali būti paskirta ne vėliau kaip per dvejus metus nuo administracinio nusižengimo padarymo dienos, o trunkamojo administracinio nusižengimo atveju – per dvejus metus nuo jo paaiškėjimo dienos.

policija.lrv.lt inf.

2 skaitytojų komentarai
123 2019 liepos 17d., 14:0988.119.37.213
Nu jo, biudžetui pinigų reikia, mokesčius kelsi – per reitingus gausi. Tada renkam per baudas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 1

Atsakyti

Anal- itikas 2019 liepos 18d., 03:3378.62.27.35
Policinė valstybė, kompiuterių amžiuje jau netgi nebespėja per vienerius metus paskirti nuobaudą. Ateityje ko gero nuobaudos teks laukti iki gyvenimo pabaigos nes nebežinai kur kada kam esi nusikaltęs ar netyčia ne taip pakalbėjęs.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą