Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Baldų gamintojai didina apsukas ir vis daugiau investuoja į robotus

Publikuota: 2019 balandžio 25 Kategorija: Gamyba, Verslas

SBA nuotr.SBA nuotr.

Iš SBA baldų sektoriaus įmonių sparčiu augimu šiemet išsiskyrė Šilutės rajone įsikūrusi korpusinių baldų gamintoja „Germanika“. Padidinusi efektyvumą bei naujos baldų šeimos gaminius pradėjusi gaminti įmonė pardavimus I-ąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat metu pernai, padidino 22 proc. iki 13,5 mln. Eur.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

SBA valdomos didžiausios Baltijos šalyse baldų grupės įmonių pardavimai šių metų I ketv., palyginti su praėjusių metų paskutiniu ketvirčiu, ūgtelėjo 3,5 proc. arba 2,5 mln. – iki 74,2 mln Eur, tačiau buvo 2,7 proc. mažesni nei 2018 m. pirmąjį ketvirtį (76,2 mln. Eur). „SBA baldų kompanija“ ir jos valdomos įmonės toliau tęsia prieš kelerius metus pradėtą plačią robotizacijos programą, kurios vertė vien šiemet sudarys pustrečio milijono eurų.

Anot SBA viceprezidento Egidijaus Valentinavičiaus, be gamybos pajėgumų didinimo, vienas svarbiausių šių metų baldų grupės gamybos uždavinių – asortimento plėtra ir tolesnės investicijos į robotizaciją.

Vien per šiuos metus į gamybą numatyta įdiegti 18 robotų, o investicijos į juos viršys 2,5 mln. Eur. Metų pabaigoje „SBA baldų kompanijos“ valdomuose „Klaipėdos balduose“, „Šilutės balduose“, „Germanikoje“, „Visagino linijoje“ ir „Mebelain“ numatoma jau veiks arti 60 robotų, o bendra į robotizaciją investuotų lėšų suma artėja prie 7 mln. eurų.

Robotizuojant ir automatizuojant gamyba darbuotojų skaičius įmonėse nemažėja. Priešingai, plečiant gamybos apimtis ir perkeliant žmones į aukštesnę pridėtinę vertę kuriančias darbo vietas, darbuotojų poreikis augo.

Parengta pagal SBA inf.

Rašyti komentarą