Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Policija: saugokitės sukčių

Publikuota: 2019 sausio 23 Kategorija: Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai įspėja, kad suaktyvėjo sukčiai, t. y. asmenys, kurie atėję į namus prisistato ,,Sodros”, ,,LESTO” ar ,,TEO” darbuotojais.

Pareigūnai ragina būti atidesniais ir neatskleisti nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ar elektroninės bankininkystės duomenų.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Sukčius gali paskambinti ir naudodamasis Jūsų netikėtumu ir susijaudinimu pranešti apie įvykusią nelaimę (eismo įvykį, apie tai, kad galimai Jūsų artimasis sužalojo kitą asmenį); arba sukčius gali apsilankyti Jūsų namuose, prisistatant įvairių įstaigų, įmonių darbuotojais, specialistais (seniūnijos darbuotojais, policijos atstovais, gydymo įstaigų atstovais, šilumos tinklų ar elektros tinklų atstovais ar kt.).

Policija pataria, jei sulaukėte įtartino skambučio ar pas Jus apsilankė nepažįstamas asmuo:
neskubėkite vykdyti asmens prašymų;
būtinai patys paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą, ir įsitikinkite, ar tikrai jam reikalinga Jūsų pagalba;
jokiu būdu neperduokite pinigų;
neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus, reikalaukite, kad atvykęs pareigūnas pateiktų
savo tarnybinį pažymėjimą;
atminkite, kad įvykus eismo įvykiui ar kitai nelaimei, policija, gydytojai ar kiti specialistai
niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ar pažeidėjo (įtariamojo);
bet kokius sprendimus priimkite tik pasitarę su artimaisiais;
nelaikykite namuose didelių piniginių sumų!

Kilus įtarimui, kad galimai susidūrėte su sukčiais, neskubėkite vykdyti jų prašymų ir nedelsdami praneškite:
Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;
Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba 8 700 60000.

Būtinai perspėkite savo artimuosius, kaimynus ir draugus.

Tauragės AVPK inf.

2 skaitytojų komentarai
Vaclovas 2019 sausio 25d., 16:1990.131.39.63

… saugokitės ir mero palicijos kyšini ko , vienas jų balandėlis atrujojo iš Šilalės PK , jei ką dar 2013 m . žinojo čia jo kolega komisaras ir prokuroras žodžiu visa teisėsaugos svita , na ką ? – varnas varnui akis nekerta , bet man po insulto parližuotam sklepe teko nakvoti … ! .

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Vaclovas 2019 sausio 26d., 09:4390.131.39.63

Tęsinys : … jie ir smurtavo nukenksmindami teisme . Tiesa ne vien sklepe pabuvojau . Ryte ” pasikvietė ” provencijos komisaras ” pobūviui ” . Maloniai laižydamąsi pasigyrė , kad jau yra majoras ( jis buvęs betono maišytojas , aš dukart inžinierius , dirbome RSO ) Jis man skyrė 100 lt . ” premiją ” ko pasekoje plius 100 lt . Anstolė . Išlidėdami iš palicijos ” resepčino ” iškvietė greitukę ir nuvežė į polikliniką abdukcijai fiksuoti . Balandėlis tapo budrus . Jau 2015 pirmą rytmetį man į namus atsin
tė konvoju ir išsivežė į policijos komendatūros ” resepčiną ” , mainais už smalsumą išaiškinant policininko kišininkavimą . Patikrino blaivumą ir sakė laukti ” pusryčių ” . Pasirodė ” Klumpės ” kurjeris su cepelinais dviem porcijomis . Vieną jų pasiūlė man , atsisakiau . Jos sukirto pats pulto budintysis . Neviešėjusi mane nuvedė į ” sklepą ” parai . Sausio antrąją ryte su
konvojumi nuvedė pas policijos ypatingų bylų tyrėją . Ten jau buvo pasirūpinta valstybės advokatu ir keliais baudžiamaisias straipsniais . Pasiknisę ir ne įbauginę paleido pasirašius neišvykti . Po savaitės vėl pas tyrėją su advokatu . Eidamas jau su kalinio terba užsukau pas ” kompanijos “komisarą ir pašnibždėjau , kad balandėlis gali šauti.? . Čia komisaras net pirstelėjo . Iš kito koridoriaus galo buvo matyti , kad komisaras ne geležinis nuo atsivesto balandelio , o valstybės advokatas apgynė – likau kaip ir neišp… sklepe , o jie ne sukčiaija … .

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą