Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nuteisti 2,5 mln. Lt vertės kontrabandinio krovinio vagys

Publikuota: 2013 gegužės 13 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

2010 m. pabaigoje plačiai šalyje nuskambėjęs įvykis, kada iš saugomos Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio posto angaro buvo pavogtas vilkikas su kontrabandiniu kroviniu, pirmadienį baigėsi apkaltinamuoju nuosprendžiu visiems septyniems kaltinamiesiems, informuoja prokuratūra.

Klaipėdos apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuroro kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl didelės vertės svetimo turto vagystės ir neteisėto disponavimo akcizinėmis prekėmis penkiems kaltinamiesiems, tarp jų ir nusikaltimo organizatoriui M. H., skyrė 4 m. laisvės atėmimo bausmes bei 19,5 tūkst. litų baudas. Buvusį muitinės pareigūną G. Z. teismas nuteisė už padėjimą atlikti minėtas nusikalstamas veikas 2 m. laisvės atėmimo bausme, o už kyšininkavimą – išteisino. 3 m. laisvės atėmimo bausmė skirta dar vienam kaltinamajam, padėjusiam įvykdyti šį nusikaltimą.

Kaltinamieji nuteisti už tai, kad 2010 m. lapkričio 9 d. naktį, veikdami organizuota grupe, prieš tai gavę reikalingos informacijos iš muitinės prevencijos skyriaus inspektoriaus G. Z. apie muitinės sandėlyje laikomą iš Rusijos atgabentą ir sulaikytą cigarečių ir šokolado glazūros kontrabandinį krovinį, įsibrovė į saugomą Pagėgių sav. esančią muitinės teritoriją, ir pagal suderintą planą, pasidalinę vaidmenimis, pagrobė vilkiką su puspriekabe bei jame buvusį krovinį, kurį nugabeno jį į iš anksto sutartą vietą Tauragės r. Čia jau kiti pagalbininkai padėjo iškrauti kontrabandines cigaretes. Bendra pavogto krovinio vertė – per 2,5 mln. litų. Vėliau paliktą vilkiką pareigūnai rado Šilutėje.

Teismas iš dalies patenkino Klaipėdos teritorinės muitinės 1 mln. 630 Lt civilinį ieškinį, kurį solidariai turės padengti nuteistieji. Teismas tai pat konfiskavo du automobilius ir iki nuosprendžio įsiteisėjimo paliko galioti nuteistųjų nuosavybės teisių apribojimus.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Romas Jasevičius.

Šiai įžūliai vagystei tirti Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro nutarimu buvo sudaryta tyrimo grupė iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Muitinės kriminalinės tarnybos, Klaipėdos ir Vilniaus apygardų prokuratūrų pareigūnų. Vėliau vadovavimą tyrimui perėmė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas. Aktyviais ir operatyviais visų institucijų pareigūnų veiksmais per trumpą laiką buvo išaiškinta organizuota grupė ir jai talkinę asmenys, įvykdę šį nusikaltimą. Talkininkai irgi jau nuteisti, kaip ir kontrabandinį krovinį iš Rusijos atgabenęs vairuotojas, Rusijos Federacijos pilietis.

Muitinės tarpininkas

Rašyti komentarą