Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Led lemputės

Publikuota: 2022 sausio 13 Kategorija: Reklama, Verslas

Ar pastaruoju metu kelyje matėte labai ryškius melsvus žibintus? Tai LED žibintai. Nuo 1920 m., kai pirmą kartą buvo pagaminti priekiniai žibintai, nueitas ilgas kelias. Vairuotojai savo automobilyje, nesvarbu, ar tai būtų dviratis, motociklas, ar automobilis, turi įsirengti tinkamą apšvietimo sistemą. Tamsiuoju paros metu kyla daug iššūkių, ypač jei kelias nėra gerai apšviestas. Žibintai yra būtini kiekvienam vairuotojui. Bėgant metams, tobulėjant technologijoms, jie evoliucionavo. Tai, kas prasidėjo nuo nepatikimos kaitrinės lemputės, dabar yra energiją tausojančios LED tipo lemputės.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kaitrinės lemputės

Šios lemputės buvo pradėtos naudoti pirmosios. Jos buvo nepatikimos, ypač drėgnuoju metų laiku. Skleidžiamos šviesos kokybė buvo prasta, be to, sunaudodavo daug energijos. Cadillac buvo pirmoji kompanija, pagaminusi patikimus kaitrinius žibintus. Tai buvo 1920-aisiais.

Halogeniniai priekiniai žibintai

1962 m. kaitriniai žibintai buvo patobulinti į halogeninius žibintus. Šie žibintai buvo labai panašūs į savo pirmtakus, tačiau turėjo vieną esminį skirtumą: juose buvo naudojama volframo kaitinamoji gija, atspindinti šviesą metaliniame fone. Tai buvo didelis proveržis automobilių pramonėje. Šis halogenų tipas buvo ryškesnis ir aprėpė didesnį plotą, palyginti su kaitrinėmis lemputėmis.

Ksenono priekiniai žibintai

1991 m. halogeninius priekinius žibintus pakeitė ksenoniniai. Jie dar vadinami didelio intensyvumo išlydžio žibintais. Vėlgi, atnaujinant priekinius žibintus, svarbų vaidmenį suvaidino technologijos. HID naudoja du elektrodus, kurie sukuria lanką, naudodami ksenono dujas ir elektrą, ir taip sukuria labai ryškią šviesą, palyginti su halogeninių žibintų skleidžiama šviesa. Už šį atnaujinimą, pradėtą naudoti 7 serijos BMW, buvo atsakingas BMW.

LED

Naujausios technologijos prisidėjo prie tolesnės priekinių žibintų evoliucijos. Taip pat buvo įtraukti ir kiti veiksniai. Šviesos diodų, dar vadinamų šviesos diodais, tipas yra naujausia inovacija. Jie yra daug ryškesni už HID žibintus. Jie ne taip smarkiai skiriasi nuo HID žibintų. Jie taip pat naudoja elektronus šviesai sukurti, naudodami puslaidininkinę medžiagą. Naudojant šią technologiją, lemputė skleidžia daugiau šviesos nei šilumos, todėl vadinama energiją tausojančia apšvietimo sistema. Apskaičiuotas jų tarnavimo laikas – aštuoneri metai.

Trumpai tariant, priekiniai žibintai ir toliau vystysis kartu su to meto technologijomis. Tačiau kadangi naujausios inovacijos yra labiau estetinės nei funkcinės. Nuo HID tipo žibintų atsiradimo pasaulis gali išgyventi su mažiau trukdžių naktimis.

.

.

Užsakymo Nr. 220112

Rašyti komentarą