Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Moliūgų-žibintų šventėje švėkšniškiai vilios įspūdingo dydžio „Šimtmečio medžiu”

Publikuota: 2018 spalio 11 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Rajone

www.sveksnosnaujienos.lt pav.www.sveksnosnaujienos.lt pav.

Spalio 26-27 dienomis Švėkšnos parke vėl nušvis moliūgų-žibintų liepsnelių jūra. Septintąjį kartą čia bus organizuojama itin daug lankytojų sulaukianti šviesos žaismų ir muzikos šventė „Mes už šviesą 2018″.

Paskutinį spalio savaitgalį atvykti į grafų Platerių parką vilios ne tik įvairiausiais raštais išraižyti moliūgai-žibintai, ramumu užkrečianti muzika, lazerių šviesos, bet ir specialiai šiai šventei sukurta 12 m. aukščio „Šimtmečio medis”. Tai sudėtinga konstrukcija, nukabinėta 100 moliūgų, kuriuos paruoš „Saulės” gimnazijos bendruomenė. Taip originaliai bus pagerbta Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečio sukaktis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kaip gimė pati idėja Švėkšnoje „užauginti” moliūgų medį, „Švėkšnos naujienos“ pasiteiravo šios idėjos sumanytojo Evaldo Venckaus.

- Kaip gimė mintis sukurti „Šimtmečio medį”?

- Mintis gimė visai netyčia, vieną rytą prie kavos puodelio, žaidžiant su pieštuku ant balto popieriaus lapo. Atrodo, pati ranka vedė pieštuką, o aš jį tik sekiau savo akimis. Kadangi tai buvo paskutinė vasaros diena, galvoje vis sukosi artėjančio rudens rūpesčiai, tačiau už akimirkos nurimau, nes dingtelėjo galvoje, jog vėl bus tradicinė šviesos žibintų šventė. Tuo laiku jau ruduo įsibėgėjęs ir galima juo ramiai pasimėgauti. Juk nieko nėra smagiau, kai visa šeima šventės išvakarėse iki išnaktų skaptuojame moliūgą, pagal vaikų išsirinktą raižinį. Darome tai kiekvienais metais. Galiausiai apima keistai malonus jausmas, kai prie savo darbo pamatai nusidriekusią kelių žmonių eilutę, kurie nori jį įsiamžinti.

Staiga tik bam… O jei ant savo tik nupiešto rėmo užkabinčiau 100 moliūgų, tiek pat kiek šiemet Lietuvos Nepriklausomybei metų? Turėtų būti įspūdinga, pagalvojau.

Taip gimė mintis, kuria pirmiausia pasidalinau su žmona Vaida. Vaida visada būna didžiausia mano parama bei kritikė. Ji pati pirmoji patikino mane, kad tai tikrai verta dėmesio, bet laiko maža, tad reikia viską daryti greitai. Dar labiau viską pakurstė mūsų šeimos draugų pritarimas šiai minčiai, kurie tą vakarą kaip tik lankėsi pas mus.

Jau kitos savaitės pradžioje turėjau padaręs tikroviškesnę vizualizaciją. Vaizdas, kaip ir įspūdis, su kiekviena akimirka vis gerėjo. Tapo aišku, kad tai privalo būti įgyvendinta.

Daugiau: sveksnosnaujienos.lt: „Moliūgų-žibintų šventė: švėkšniškiai vilios įspūdingo dydžio „Šimtmečio medžiu”“

Susijęs: „Mes už šviesą 2018. Švėkšna. Spalio 26-27 d. (programa)“

Rašyti komentarą