Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: jaunimas žinias pasitikrino protų mūšyje „Knygos baterija niekada neišsenka!“

Publikuota: 2018 spalio 08 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Spalio 3 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko literatūrinis protų mūšis jaunimui „Knygos baterija niekada neišsenka!“

Protų mūšiai bibliotekoje tapo tradicija ir organizuojami dažnai, pasirenkant įvairiausią tematiką, ieškant sąsajų su knyga, skirti visoms amžiaus grupėms: vaikams, jaunimui, senjorams, kartais jie organizuojami vienų ar kitų profesijų atstovams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Smagus komandinis žaidimas, nuotaikinga atmosfera, konkurencija, greitis, azartas, geros emocijos, turiningai praleistas laikas kartu su bičiuliais lydi viso turnyro metu. Tai yra puiki proga pasitikrinti savo žinias, jas pagilinti ar sužinoti, atrasti kažką visiškai naujo. Beje, jeigu nežinai, ar žinių „baterija išsekusi“, visada galima bandyti spėti teisingą atsakymą iš pateiktų atsakymo variantų. Penkios jaunimo komandos, sudarytos iš 6–7 narių, varžėsi tarpusavyje, demonstravo žinias, susijusias su literatūra, knygomis, jų autoriais, knygų personažais, mistiniais veikėjais ir kt.

Bibliotekininkai šiam literatūriniam protų mūšiui parengė keturis turus, kurių metu dalyviams buvo pateikti bendrieji literatūros klausimai: rašytojai, knygų personažai, literatūros kūrinių ištraukos, ekranizacijos (knygos, virtusios filmais) ir muzikiniai klausimai, t. y. garso takeliai, aprašyti knygose arba girdimi filmuose, sukurtuose pagal literatūros kūrinius. Visų komandų atsakymai į pateiktus klausimus buvo fiksuojami balsavimo pulteliais, pasirenkant vieną iš šešių pateiktų atsakymo variantų. Teisingi atsakymai buvo sumuojami kompiuterine programa, renkant daugiausiai teisingų atsakymų surinkusią komandą.

Įvertinus viso turnyro rezultatus, nugalėtojais tapo „Mėlynųjų“ komanda, surinkusi daugiausiai teisingų atsakymų taškų. Jiems atiteko pagrindinis literatūrinio protų mūšio „Knygos baterija niekada neišsenka!“ prizas – visiems nugalėtojų komandos nariams įteikta po nešiojamąją garso kolonėlę ir kitų prizų. Be abejo, nė viena protų mūšio dalyvių komanda neliko be apdovanojimų. Jie buvo įteikti visiems komandų dalyviams.

Pasibaigus protų mūšiui dalyviai turėjo progą susipažinti su lietuvių autorių, rašančių vaikams ir jaunimui, knygomis. Knygas dovanojo labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“.

Literatūrinis protų mūšis „Knygos baterija niekada neišsenka!“ organizuotas vykdant tęstinį projektą „Prie knygos versmės: kurk, švęsk, pažink“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Dalia Pupšytė, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Rašyti komentarą