Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Išrinkti konkurso „Metų ūkis 2018“ nugalėtojai

Publikuota: 2018 rugsėjo 26 Kategorija: Aktualijos, Rajone, Verslas, Žemės ūkis

G. ir J. Kiudžiai, konkurso 'Metų ūkis' nugalėtojai. (www.silute.lt nuotr.)G. ir J. Kiudžiai, konkurso 'Metų ūkis' nugalėtojai. (www.silute.lt nuotr.)

Siekdama skatinti ūkininkus pažangiai ūkininkauti, Šilutės rajono savivaldybė surengė konkursą „Metų ūkis 2018“. Iš visos savivaldybės dalyvavo aštuonios konkurso nuostatus atitinkančios ūkininkų šeimos, o iš jų specialiai tam sudaryta komisija išrinko nugalėtojų trejetą, praneša Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyrius.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Konkurso „Metų ūkis 2018“ vertinimo komisiją sudarė: Šilutės rajono savivaldybės administracijos Kaimo reikalų skyriaus vedėjas Povilas Būdvytis (komisijos pirmininkas), Lietuvos ūkininkų sąjungos Šilutės skyriaus pirmininkas Kęstutis Andrijauskas, Šilutės konsultavimo biuro vedėja Ina Kuzmienė, Savivaldybės administracijos Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjas Remigijus Rimkus ir Usėnų seniūnas Algirdas Rauktys. Konkurso nugalėtojais išrinkti ūkiai, padarę didžiausią pažangą per pastaruosius metus.

Konkursą „Metų ūkis 2018“ laimėjo bei pirmąją vietą užėmė Gražina ir Juozas Kiudžiai, gyvenantys Užlaukės k. (Gardamo sen.). Šeima valdo apie 80 ha žemės, plėtoja pienininkystės ūkį, laiko 70 raguočių. G. ir J. Kiudžiai darbininkų nesamdo, savo ūkyje darbuojasi patys nuo ankstyvo ryto iki sutemų.

Antrąją vietą iškovojo Solveiga ir Linas Kairiai, įsikūrę Galzdonų k. (Usėnų sen.). 20 metų ūkininkaujanti šeima laiko 50 melžiamų karvių, iš viso 100 galvijų. S. ir L. Kairiams priklauso daugiau kaip 100 ha žemės.

Trečioji vieta teko Linai ir Arūnui Šedžiams iš Žalpių k. (Žemaičių Naumiesčio sen.). Pora ūkininkauja jau du dešimtmečius. Šiuo metu gyvulininkystę iškeitė į gėlininkystę. Augina vienmetes gėles aplinkai puošti, taip pat prekiauja daržovių daigais. Prieš penkerius metus ėmėsi ir šilauogių auginimo, pradėję šias taip visų mėgstamas uogas auginti 25 aruose žemės, šiuo metu planuoja uogienojų plėtimo darbus.

Pirmąsias tris vietas laimėjusiems ūkininkams skirtos piniginės premijos. Apdovanojimų ceremonija vyks rugsėjo 29 d. Žemaičių Naumiestyje Mykolinių ir Šilutės krašto ūkininkų šventės metu.

www.silute.lt inf.

Rašyti komentarą