Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Švėkšnoje – pirmasis kroketo turnyras

Publikuota: 2018 rugsėjo 14 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis, Įvairenybės

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Kroketas – tai aristokratiškas žaidimas, kilęs XVII a. Airijoje. Labai greitai šis žaidimas užkariavo ir kitas Europos šalis bei Ameriką. Jis kažkuo panašus į golfą, jį gali žaisti tiek vaikai, tiek suaugę. Žaidimo principas ir taisyklės labai demokratiškos, galima pritaikyti pagal žaidėjų norus ir įgūdžius. Kroketas žaidžiamas ant pievelės medinėmis lazdomis. Komandos užduotis – kuo tiksliau mušti medinius rutulius pro tam tikra seka išdėliotus vartelius aikštelėje.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kroketas buvo labai mėgstamas dvariškių žaidimas, todėl ne veltui Švėkšnoje, visai netoli grafų Pliaterių rezidencijos, ir buvo surengtas kroketo turnyras.

Švėkšniškių dvariškių žaidimas, deja, nesugundė, miesteliui atstovavo vos viena komanda – seniūno A. Šepučio šeimos pajėgos, likusios dvi komandos atvyko iš netolimos kaimynystės – Šilalės r. Jų dėka kroketo turnyras tapo ne tik regioninis, bet ir tarptautinis. Komandas sudarė svečiai iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Žaidimo metu netrūko nei azarto, nei juoko, nei smagių pokalbių. Visos komandos laimėjo ne tik prizus, bet ir gerą laiką smagioje kompanijoje.

Dėkojame dalyvavusiems ir tikimės, kad tai bus smagi pradžia, didesniems turnyrams.

VšĮ Šilutės turizmo ir informacijos centro filialo Tradicinių amatų centro Švėkšnoje informacija ir nuotr.

Rašyti komentarą