Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės „darbiečiai“ rodo stuburą

Publikuota: 2018 rugsėjo 11 Kategorija: Savivaldybėje, Šilutėje

Savivaldybės administracija kreipėsi į teismą dėl Darbo partijos Šilutės skyriaus iškeldinimo iš savivaldybei priklausančių patalpų. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Savivaldybės administracija kreipėsi į teismą dėl Darbo partijos Šilutės skyriaus iškeldinimo iš savivaldybei priklausančių patalpų. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Ginčas dėl Darbo partijos Šilutės skyriaus iškeldinimo iš rajono savivaldybei priklausančių patalpų pasiekė teismą.

Sprendimą dėl Darbo partijos skyriaus iškeldinimo iš anksčiau jam suteiktų patalpų Šilutės seniūnijos pastate rajono savivaldybės taryba priėmė dar praeitų metų lapkritį.
Tiksliau, 2017 metų lapkričio 30 d. savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kuriuo pakeitė 2015 m. spalio 29 d. sprendimą dėl nekilnojamojo turto perdavimo pagal panaudos sutartis politinėms partijoms, iš Šilutėje privilegijuotų partijų sąrašo išbraukdama Darbo partiją.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tačiau „darbiečiai“ iki šiol laikosi įsikibę po praeitų savivaldos rinkimų tarybos sprendimu jiems suteiktų patalpų ir nesiruošia geruoju išsikraustyti.
Todėl savivaldybės administracija kreipėsi į teismą.

Privilegija nemokamai naudotis savivaldybei priklausančiomis patalpomis Šilutėje paprastai suteikiama politinėms partijoms, turinčioms savo atstovų savivaldybės taryboje.
Po 2015 m. savivaldos rinkimų ši privilegija iš naujo buvo suteikta ir Darbo partijai, kuri buvo iškovojusi vieną tarybos nario mandatą.
Tačiau vėliau, maždaug prieš metus, „darbietis“ Tomas Budrikis nusprendė pakeisti spalvas ir tapo socialdemokratu.
O po kelių mėnesių iš be savo atstovo taryboje likusių „darbiečių“ buvo nuspręsta atimti ir patalpas.

Pavyko išsiaiškinti, kad praeitų metų rudenį savivaldybės administracija gavo tuometinio Darbo partijos Šilutės skyriaus pirmininko Sauliaus Stankevičiaus pasirašytą raštą, kad atsisako partijos skyriui suteiktų patalpų.
Tačiau, kaip teigia dabartinė Šilutės „darbiečių“ skyriaus pirmininkė Vaida Pocė, S. Stankevičius tokį sprendimą priėmė neturėdamas partijos skyriaus įgaliojimų.
Kita vertus, V. Pocės manymu, Darbo partijai, kaip ir kitoms politinėms partijoms, turi būti suteikta teisė naudotis savivaldybei priklausančiomis patalpomis skyriaus veiklai vykdyti.
Anot V. Pocės, jai nepavyko rasti teisės akto, kuriame būtų įtvirtinta nuostata, kad savivaldybei nuosavybės teise priklausančios patalpos gali būti suteiktos tik savo atstovų taryboje turinčioms politinėms partijoms.
Tokio teisės akto nepavyko aptikti ir mums.
Tačiau sprendimas buvo priimtas, jo niekas neapskundė.

Šilutės „darbiečių“ pirmininkė teigia, kad ne kartą kreipėsi į savivaldybės administraciją dėl kitų patalpų suteikimo partijos skyriui.
Esą ji dėl to buvo susitikusi ir su pačiu administracijos direktoriumi Sigitu Šepučiu.
Tačiau kitos patalpos, anot V. Pocės, Šilutės „darbiečiams“ taip ir nebuvo suteiktos.

Išklausyti antrosios konflikto pusės mums nepavyko, nes mero ir administracijos direktoriaus telefonai tyli, o tarybos sekretorius teigia mažai ką težinantis apie mus dominantį reikalą.

Civilinė byla dėl „darbiečių“ iškeldinimo iš negyvenamųjų patalpų su visu jiems priklausančiu turtu Šilutės teisme bus nagrinėjama spalio mėnesį.

2 skaitytojų komentarai
stasas 2018 rugsėjo 23d., 13:575.20.104.247
o kodel mokesc iu moketojai turi moketi uz partiniu patalpas?Norite i valdzia gerai gyventi,tai uz patalpas bukite malonus susimokekite ir ne tik darbieciai.Manau rinkeju kurie pries, bus mazuma.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Partija 2018 spalio 4d., 09:0484.15.190.227

Konservatorių pirmininkė Sandra Tamašauskienė buvo iškėlusi klausimą dėl apmokestinimo už naudojamas patalpas ir rezultatas – konservatoriai gavo išremontuota kabinetą. Manau, kad visos partijos turėtų susimokėti nuomą ir komunalinius mokesčius.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą