Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vandens temperatūros rekordo nepasiekėme (orų prognozė)

Publikuota: 2018 rugpjūčio 31 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Baigiasi vasara, baigiasi ir maudynių sezonas, bent jau tiems, kurie nėra maudynių šaltame vandenyje entuziastai. Vandens temperatūra priklauso nuo oro temperatūros, tad trumpai apžvelkime, kokia ji buvo.

Nors vasara buvo išskirtinai karšta, iki rekordinės oro temperatūros (37,5 °C) pritrūko daugiau nei 3 laipsnių, tad ir aukščiausia vandens temperatūra buvo keliais laipsniais žemesnė už absoliučiai aukščiausią per stebėjimo laikotarpį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vidutinė šilčiausio (liepos) mėnesio vandens temperatūra šiais metais buvo 2–3 laipsniais aukštesnė už vidutinę daugiametę ir siekė 18–23 °C. Tik labai šaltiniuotų ir tradiciškai vėsių upių, tokių kaip Ūla, Merkys, Žeimena, vandens temperatūra buvo 16–20 °C bei 1–2 laipsniais aukštesnė už daugiametę. Birželio ir rugpjūčio mėnesiais vidutinė vandens temperatūra upėse paprastai yra 1 laipsniu žemesnė už liepos mėnesio, o ežeruose rugpjūčio mėnesį yra tokia pati arba keliomis dešimtosiomis laipsnio žemesnė už liepos mėnesio temperatūrą. Taip buvo ir šiais metais.

Vandens temperatūros didėjimas yra klimato šiltėjimo pasekmė. Aukštesnė vandens temperatūra skatina vandens augalijos, dumblių gausėjimą.

www.meteo.lt inf.

Orų prognozė: vasara baigiasi, bet šiltų dienų dar sulauksime

Rašyti komentarą