Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vėjo energetikai Šilutei žada milijoną

Publikuota: 2011 vasario 23 Kategorija: Aktualijos

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Trečiadienį, vasario 23 d., Šilutės r. savivaldybėje buvo pasirašytas ketinimų protokolas dėl paramos fondo įkūrimo, į kurį vėjo energetiką rajone plėtojančios bendrovės žada pervesti 1,1 lito už kiekvieną vėjo jėgainių parkuose pagamintą ir parduotą elektros energijos megavatvalandę (MWh).

Iš šio fondo būtų finansuojami Šilutės rajono bendruomenių, taip pat socialiniai ir aplinkosauginiai projektai.

Fondo lėšas skirstytų paramos davėjų, savivaldybės ir vietos bendruomenių atstovai.

Nuo 2010 metų spalio Mockių kaime (Kintų sen.) veikiančiame vėjo elektrinių parke per metus planuojama pagaminti 38 gigavatvalandes (GWh) elektros energijos. Visą ją pardavusi skirstomiesiems tinklams bendrovė “Iverneta” pervestų į fondą per 40 tūkst. litų.

Bet tai tik pradžia. Mat pastaruoju metu Čiūteliuose statomas triskart didesnis vėjo jėgainių parkas, kuriame per metus planuojama prisukti 2,5 karto daugiau elektros energijos – 100 GWh. Naujų vėjo elektrinių parkų projektuojama ir aplink Šilutę.

Manoma, kad įdarbinusios visas statomas ir planuojamas statyti vėjo elektrines, ketinimų protokolą pasirašiusios įmonės į fondą galėtų pervesti iki 1 mln. litų per metus.

Ketinimų protokolą dėl labdaros ir paramos fondo įkūrimo pasirašė Šilutės r. savivaldybės ir uždarųjų akcinių bendrovių “Iverneta”, “Naujoji energija” bei “Šilutės vėjo projektai” vadovai.

3 skaitytojų komentarai
viktoras 2011 vasario 25d., 12:4282.135.210.42
kazin kodel Virgis taip domisi ir prijaucia vejo jegainiu statybai?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Aidas 2011 vasario 25d., 17:4678.59.44.222

Pozingis gavo milijoną kyšio. Kur žiūri ir ką veikia STT.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 4

Atsakyti

iseivis 2011 vasario 27d., 10:3288.152.188.41

Vėjo jėgainių parkas Šilutėje ar iš viso Lietuvoje yra geras dalykas. Nes ateis laikas, kada visi veliau staugsim, jei šiandiena atsisakysim šio vienintelio efektyvios alternatyvinės energijos šaltinio . Bet negerai yra, kad dėl šitų vėjo jėgainių ar dėl panašių priežasčių Šilutėje yra politikų ir atsakingųjų akivaizdžiai žlugdančių oro sportą. Jau praėjo beveik dešimtmetis, kaip Šilutės valdžia ir politikai bando sunaikinti istorinį Šilutes oro sporto klubą, neišduodant ilgalaikės aerodromo eksplotacijos licenzijos. Gėda jiems, jei jie tikrai dėl savo profitų sunaikins Šilutės tradicinį ir istorinį sporto klubą.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą