Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Valstybinių miškų urėdijos padaliniuose – galimas turto grobstymas

Publikuota: 2018 rugpjūčio 16 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Galimas valstybės turto grobstymo atvejis užfiksuotas ir Šilutės regioninio padalinio teritorijoje.

Valstybinių miškų urėdija ketvirtadienį pranešė dėl dviejų nustatytų nusikalstamų veikų – beržų vagystės iš Būdos girininkijos ir sudegusio automobilio, priklausančio tai pačiai girininkijai – kreipusis į policiją. Dar du tyrimai dėl galimo valstybės turto grobimo inicijuoti Šilutės ir Jonavos valstybinės įmonės regioniniuose padaliniuose.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Rugpjūčio 12-ąją apie 12 val. Kaišiadorių rajone Pašulių kaime degė Valstybinių miškų urėdijos Kaišiadorių regioninio padalinio Būdos girininkijos tarnybinis automobilis „Toyota Hilux“.

„Sprendžiant iš to, kad užsiliepsnojo ir visiškai išdegė automobilio salonas, labiausiai tikėtina padegimo versija. Dėl šio įvykio buvo kreiptasi į policiją, kuri turi priimti sprendimą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Jame taip pat priduriama, kad Kaišiadorių regioninio padalinio miškininkams į policiją teko kreiptis ir kiek anksčiau: „Rugpjūčio pradžioje buvo gautas pranešimas dėl galimo miško grobstymo Būdos girininkijos teritorijoje. Patikrinę nurodytą vietovę, miškininkai užfiksavo 5 beržų vagystę. Visa surinkta medžiaga buvo perduota policijos tyrėjams.“

Į teisėsaugos institucijas valstybinė įmonė praneša kreipusis ir dėl galimo valstybės turto grobimo Valstybinių miškų urėdijos Šilutės ir Jonavos regioninių padalinių teritorijose.

„Yra duomenų, kad Jonavos regioninio padalinio valdomuose miškuose nelegaliai buvo nukirsta 30 brandžių ąžuolų ir uosių – geriausiai vertinamos medienos. Tuo tarpu iš Šilutės regioninio padalinio Kintų girininkijos teritorijos galimai buvo pasisavinta daugiau nei 16 kubinių metrų brandžios pušies rąstų“, – dėsto Valstybinių miškų urėdija.

Tyrimas, kaip teigiama pranešime, tęsiamas ir Valstybinių miškų urėdijos Alytaus regioniniame padalinyje, kuriame vidinio patikrinimo metu nustatyta daug pažeidimų.

„Užfiksuoti neatitikimai leidžia įtarti tyčinius ar apgaulingus veiksmus pajamuojant medieną, nustatant kertamų medžių tūrį bei rūšį, pajamuojant nukirstą produkciją ir tvarkant medienos apskaitą“, – teigiama Valstybinių miškų urėdijos išplatintame pranešime.

Rašyti komentarą