Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Stelmužės ąžuoliukai žaliuos ir Šilutės rajone

Publikuota: 2018 rugpjūčio 06 Kategorija: Aktualijos, Rajone

zum.lrv.lt nuotr.zum.lrv.lt nuotr.

Tęsiasi „Tautos šimtamečių ąžuolų“ apdovanojimai. Šįkart buvo pagerbtos geriausios Alytaus ir Klaipėdos apskričių bendruomenės, jų nariai bei iniciatyvos.

Žemės ūkio ministerija, minėdama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, kaimo šviesuolius bei iniciatyvas pagerbia neeiline dovana – Stelmužės ąžuolo palikuonimis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiuo metu stelmužiukai dar auga laboratorijoje, todėl Alytaus ir Klaipėdos apskričių laureatams įteikti ąžuoliukų pasai, o jau ateinantį pavasarį ąžuoliukai pasieks laimėtojus ir įleis savo šaknis šiuose regionuose.

Laureatų sąraše yra nemažai Šilutės rajono atstovų: Vilija Eičienė (Buikiškės kaimas) tapo šimtmečio atradimu, Juknaičių bendruomenė pelnė laurus nominacijoje „Šimtmečio linksmiausieji”, šimtmečio amatų puoselėtojo titulas atiteko Ramutei Šveikauskienei iš Juodžių kaimo, Degučių folkloro kolektyvas „Pilutė” išrinktas tautiškiausia bendruomene, o degutiškis Dovydas Lengvinas tapo jauniausiu šimtmečio lyderiu. Stelmužės ąžuoliuko sulauks ir Vanagių piliakalnis, pelnęs regiono šimtmečio palikimo titulą.

Daugiau apie Klaipėdos apskrities laureatus – https://zum.lrv.lt/uploads/zum/documents/files/LT_versija/Naujiena/Klaipedos%20apskrities%20laureatai.pdf

Parengta pagal zum.lrv.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
X 2018 rugpjūčio 7d., 06:4178.62.29.59
Stabdykit Pagrynių ąžuolo naikinimą , paviršinės šaknys kenčia nuo transporto, būtina uždrausti transporto važiavimą aplink ąžuolą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą