Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Poezija ir džiazas Švėkšnoje

Publikuota: 2018 liepos 31 Kategorija: Kultūra, Naujienos

J. Girksio nuotr.J. Girksio nuotr.

Švėkšnos „Dvaro šventė“ prasidėjo įžanginiu poezijos ir muzikos vakaru „Gėlė ir vėjas“, kurį jau 4 metus iš eilės organizuoja Tradicinių amatų centras Švėkšnoje.

Penktadienio vakaras lepino visus susirinkusius ne tik saulėtu dangumi, bet ir vėju, kuris puikiai atgaivino po dienos karčių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jaukus vakaras prasidėjo nuo dviejų parodų pristatymo – Daugpilio muziejininkų surengtos parodos „Platerių dvarai Latvijoje“, kurią iš Latvijos į Lietuvą atviliojo V. Astrauskienė, ir V. Ališauskaitės-Norkuvienės fotografijų paroda „Šimtmetį menantys vingiai“, kurioje autorė senolių portretais perteikė jų kasdienybės šviesą, vienatvę, džiugesį ir laimę, taip paminėdama Lietuvos šimtmetį.

Fotografijos paliko didelį įspūdį kiekvienam atvykusiam į renginį. Po parodų pristatymo Tradicinių amatų centro kiemelį užliejo nuostabaus aktoriaus, režisieriaus ir labai šilto žmogaus Sigučio Jačėno skaitomos eilės, jam improvizuotai akomponavo bei džiazo ritmu foną sudarė vienas žymiausių Lietuvos džiazo pianistų Saulius Šiaučiulis.

Šis nuostabus duetas visos programos metu šiltai bendravo su žiūrovais, stebino programos įvairumu ir netikėtomis improvizacijomis. Žiūrovai dar ilgai nesiskirstė namo, jie bendravo su atlikėjais, apžiūrinėjo parodas, vaišinosi gaivinančiu vandeniu bei šilauogėmis.

Renginio organizatoriai dėkoja visiems prisidėjusiems, kuriant ramuma dvelkiantį vakarą – Švėkšnos bibliotekai, V. Raibiui, V. Volockienei, Švėkšnos seniūnui A. Šepučiui, V. Astrauskienei ir H. Černiauskienei.

Turizmo informacijos centro filialo Tradicinių amatų centro Švėkšnoje inf.

J. Girskio nuotr.

Rašyti komentarą