Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: Šilutėje kraupiai nužudyta senolė

Publikuota: 2018 liepos 02 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

15min.lt nuotr.15min.lt nuotr.

Savaitgalį Šilutėje dingo, o pirmadienį rasta nužudyta 89 metų šilutiškė. Sulaikytas įtariamasis prisipažino tyčia atėmęs moters gyvybę. Manoma, kad 2015 m. už smurtinius nusikaltimus teistas 60-metis benamis tokiu nežmonišku metodu ieškojo būdo grįžti į įkalinimo įstaigą.

Įtariamuoju tapęs vyriškis pastaruoju metu gyveno faktiškai po atviru dangumi – apšnerkštoje landynėje miškelyje prie tako, vedančio Šilutės pakraštyje esančių kapinių link.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Teigiama, kad 2015 m. gegužę būtent šiame take šilutiškis yra užpuolęs tris moteris, ėjusias lankyti mirusių artimųjų. Vieną savo aukų smurtautojas (gim. 1958 m.) tuomet apiplėšė, kitą – dar ir išprievartavo, o trečioji sugebėjo pasipriešinti ir išsigelbėti.

Vyriškis buvo sulaikytas ir nuteistas, tačiau už grotų praleido mažai laiko ir, panašu, nė trupučio nepasitaisė. Priešingai, praėjusį šeštadienį nusikaltėlis ėmė tykoti naujos aukos, ja tapo penktadienį į kapines keliavusi garbaus amžiaus šilutiškė. Senolę užpuolikas apiplėšė ir tiesiog uždaužė kažkokiu daiktu. Dabar jo „svajonė“ gali išsipildyti – už cinišką gyvybės atėmimą sunkinančiomis aplinkybėmis gali grėsti laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Beje, iš laisvės atėmimo vietos šis šešiasdešimtmetis buvo paleistas visai neseniai, tik birželio 20 dieną.

Šįkart užpulta senyva moteris gyveno daugiabutyje Šilutės pakraštyje, Geležinkelio gatvėje. Birželio 30 dieną tiesiausias Adelės L. kelias į kapines vedė kaip tik pro tą miškelio vietą, kur pastaruoju metu landynėje laikėsi būsimasis jos budelis. Vyriškis čia tūnodavo apleistame, maždaug 1,5 kvadratinio metro mūriniame pastate, kuris buvo tapęs jam ir tualetu, ir miegamuoju.

Artimųjų lankyti ėjusi senolė nešėsi krepšį, užpuolikas visų pirma gviešėsi jį atimti. Tikriausiai, iš bado, galbūt tikėdamasis rasti ten maisto produktų.

Užmuštos senolės netrukus pasigedo artimieji, dingusiosios paieškų šeštadienį ėmėsi ir policija.

Nužudytosios kūnas buvo paliktas visai netoli šio benamio landynės. Tapęs įtariamuoju jis iškart prisipažino padaręs nusikaltimą dėl savanaudiškų paskatų ir buvo sulaikytas.

15min.lt inf.

Rašyti komentarą