Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Regitra“ primena: registruoti automobilį savo vardu būtina per dešimt dienų

Publikuota: 2018 birželio 26 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Ką tik įsigijote automobilį? „Regitra“ primena, kad jį reikia perregistruoti savo vardu per 10 kalendorinių dienų po to, kai jį pardavęs asmuo pranešė apie pasikeitusį savininką. To nepadarius per nustatytą terminą, automobilio leidimas dalyvauti viešajame eisme yra sustabdomas. Kitaip tariant, transporto priemonės valdytojui naudoti jį eisme – draudžiama.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jau anksčiau Lietuvoje registruoto automobilio perleidimas kitam savininkui susideda iš dviejų etapų. Pirmiausia, buvęs transporto priemonės savininkas per 15 kalendorinių dienų privalo pranešti „Regitrai“ apie jos pardavimą. Tik tuomet automobilį įsigijęs asmuo gali jį registruoti savo vardu. Kaip jau minėta, tai padaryti būtina per 10 dienų.

„Iš praktikos pastebime, kad žmonės dažnai pamiršta perregistruoti įsigytą automobilį per nustatytą terminą ir tiesiog iš nežinojimo su juo dalyvauja viešajame eisme, nors tai yra draudžiama. Atsižvelgiant į tai, norime priminti ir paskatinti nedelsti to padaryti, kad ateityje išvengtumėte nemalonumų. Galiausiai, tai galima padaryti internetu vos per keletą minučių“, – sako „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Automobilį perregistruoti galima internetu

Prieš perregistruojant Lietuvoje eksploatuotą automobilį, pasitikrinkite, ar pardavėjas pranešė „Regitrai“ apie jums parduotą automobilį. Tai galite padaryti „Regitros“ interneto svetainėje – www.regitra.lt. Jei pardavėjas jau pranešė apie savininko pasikeitimą, suvedus reikalingus duomenis ekrane pasirodys šis sakinys: „deklaruotas nuosavybės teisės perleidimas“.

Tuomet automobilį savo vardu galite perregistruoti Kelių transporto priemonių registravimo sistemoje (eKETRIS): https://www.eregitra.lt/eketris-web/faces/pages/common/Login.xhtml.

regitra.lt inf.

Rašyti komentarą