Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: „Vilties laiškai – odė Lietuvai“

Publikuota: 2018 birželio 15 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

D. Gailiūnienės nuotr.D. Gailiūnienės nuotr.

Baigėsi renginių ciklas „100 metų – tautiškumo, kančios ir vilties“.

Birželio 14 d. Švėkšnoje, ant Parakaunyčios kalno, buvo minima Gedulo ir vilties diena.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vėjuotą, tačiau saulėtą vakarą ir vėl visi susirinko ant kančių, skausmo bei vilties kupino kalno, kurio simbolinės prasmės užlieja vos pažvelgus į jį. Ypatingos muzikos garsai, kuriuos dovanojo Šilutės kamerinis choras „Vox Libri“, teatralizuota miniatiūra, kurią suvaidino Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos moksleiviai, ir tremtinių dukros Birutės Mar eilėraščiai nukėlė į tą laikmetį, kuomet labiausiai trūko tikėjimo ir vilties.

Nuo 1941 m. birželio dienų, kai prasidėjo mūsų tautos genocidas, jau praslinko 77 metai, tiek laiko pakanka, kad susidarytų erdvė užmarščiai ir nejautrai. Gedėti darosi vis sunkiau, o ir gedinčiųjų pulkas mąžta. Tai pabrėžė ir Švėkšnos miestelio seniūnas A. Šeputis bei Šilutės r. savivaldybės tarybos nariai – A. Martinkus ir A. Kurlianskas.

Antroje renginio dalyje buvo užbaigiamas renginių ciklas „100 metų – tautiškumo, kančios ir vilties“, kurio metu buvo atidengtas drožybos plenero metu sukurtas, skulptoriaus Petro Balsio įspūdingas paminklas, angelas kopėčiomis lydintis į dangų, kurį jis dovanojo Švėkšnos miestelio bendruomenei.

Prie klebono S. Katkaus pašventinto paminklo netrūko padėkų ir gražių kalbų, visi dėkojo vieni kitiems ir džiaugėsi pavykusiu renginių ciklu. Plenero organizatorius V. Bliūdžius nedrąsiai pažadėjo ir kitąmet suorganizuoti medžio drožėjų pasibuvimą bei Parakaunyčios kalną pamažu vesti link skulptūrų parkelio. Su prasmingomis mintimis ir nostalgiška nuotaika susirinkusieji nenoriai skirstėsi namo.

Švėkšnos bendruomenė dar kartą įrodė, kokia galinga ir stipri jėga yra. Susivienijus buvo nuveikta daug gražių darbų: suorganizuota Amatų diena su gausybe amatininkų, suplanuotas šeimų krepšinio turnyras, sukurtas mažas spektakliukas Gedulo ir vilties dienai paminėti, o viso ciklo kulminacija –nuostabaus grožio kūrinys, kurį Švėkšnos bendruomenei dovanojo Petras Balsys.

Renginių ciklo rengėjai nuoširdžiai dėkoja visiems prisidėjusiems prie renginių organizavimo.

Šilutės turizmo informacijos centro filialo Tradicinių amatų centro Švėkšnoje inf.

D. Gailiūnienės nuotr.

Rašyti komentarą