Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vaikinas iš Šilutės pateko į ekspediciją „Misija Sibiras“

Publikuota: 2018 gegužės 31 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Paaiškėjo, kas šiemet vyks į Krasnojarsko krašte vyksiančias „Misija Sibiras‘18” ekspedicijas.

Šiemet į Krasnojarsko kraštą išvyks net dvi ekspedicijos po 12 žmonių, kurias organizatoriai vadina „šiaurine“ ir „pietine“ komandomis pagal kelionės maršrutus. Į „šiaurinę“ komandą pateko ir iš Šilutės kilęs Matas Toliušis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiemet organizatoriai sulaukė daugiau nei 950 atrankos anketų, iš kurių buvo atrinkti 80 žmonių. Jie savo jėgas išbandė įveikę 52 kilometrus, keliaudami Ukmergės apskrities miškais, pelkėmis ir laukais bei tvarkydami partizanų brolių Vytauto ir Felikso Bagdonavičių gimtąją sodybą. Žygyje dalyviams teko įrodyti ne vien savo fizinį pajėgumą, bet ir gebėjimą dirbti komandoje, savo psichologinį pasiruošimą. Po atsakingo atrankos etapo suformuotos galutinės „Misija Sibiras‘18” ekspedicijų komandos.

Į Krasnojarską vyksiančios ekspedicijos planuoja tvarkyti kapines Abano, Bogučianų, Kansko, Nižnij Ingašo, Motygino, Užuro rajonuose, tačiau visa tai labai smarkiai priklauso nuo visuomenės pagalbos. Visus, turinčius svarbios informacijos apie šias vietoves, organizatoriai kviečia susisiekti el. paštu jauniems@jauniems.

Ilgametis „Misija Sibiras‘18” ekspedicijų vadovas Arnoldas Fokas teigia, kad kapinės šiose vietovėse yra nedidelės ir gali būti labai kritinės būklės, todėl jas rasti bus sudėtinga. „Šiemet į Sibirą iškeliaus dvi, bet mažesnės ekspedicijų komandos. Tai leis nuveikti reikšmingus darbus, tačiau reikės įdėti dar daugiau pastangų, kad kapinaites surastume ir išsaugotume mūsų tautiečių atminimą“, – teigia jis.

„Formuodami komandą visuomet atsižvelgiame ne vien į pačius žmones, bet ir į tai, kaip jie atrodys komandoje. Juk visi negali būti lyderiai lygiai taip pat, kaip visi negali būti vien užduočių vykdytojai. Šiemet komandas sudaro be galo įvairūs žmonės, tačiau jų visų laukia dar daugybė darbo čia, Lietuvoje, ruošiantis ekspedicijai, kuri išvyks liepos 17 d.“, – teigia projekto „Misija Sibiras“ vadovė Raminta Kėželytė.

Projekto organizatoriai sveikina galutines „Misija Sibiras‘18“ komandas!

„Misija Sibiras‘18“ Šiaurinė komanda:

Arnoldas Fokas (ekspedicijos vadovas)
Aistė Eidukaitytė
Domas Miciulevičius
Enija Davidonytė
Ieva Kaknevičiūtė
Kristijonas Povylius
Lukas Pačkauskas (operatorius)
Matas Toliušis
Simonas Storpirštis
Rokas Šarkus
Roberta Budnikaitė
Viltė Ambrazaitytė

„Misija Sibiras‘18” Pietinė komanda:

Nerijus Pranckevičius (ekspedicijos vadovas)
Agnė Goldbergaitė
Aistė Pociūtė
Antanas Urbonas
Domas Zenkevičius
Evelina Vilčinskaitė
Giedrė Lingytė
Gintarė Bakūnaitė
Gytis Račkauskas
Juras Pratusevičius
Lukas Klusis
Karolis Kubilius

Tapti palaikymu ekspedicijai ir paremti dalyvius, kurių Sibire laukia nemenki iššūkiai, galima aukojimo platformoje aukok.lt arba trumpaisiais numeriais 1891 – 2 EUR, 1892 – 3 EUR.

Organizatorių inf.

misijasibiras.lt

Rašyti komentarą