Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės miestas pasitinka 507-ąjį gimtadienį!

Publikuota: 2018 gegužės 18 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Gegužės 25-26 d. Šilutė švęs 507-ąjį gimtadienį.

Šilutės miesto šventę gegužės 25 d. vakare prie Evangelikų liuteronų bažnyčios pradės Vilniaus miesto ansamblis MIKROORKÉSTRA, su kuriuo pasirodys Martynas LEVICKIS, o populiarias dainas atliks roko dainininkas Povilas MEŠKĖLA. Koncerto pabaigą vainikuos Šilutės gimtadieniui skirti fejerverkai, kuriuos miestui dovanoja UAB „Šilutės baldai“ ir UAB „Germanika“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Gegužės 26 d. rytą vyks Ekumeninės pamaldos už Šilutės miestą ir miestiečius. Po pamaldų miestiečius kvies tautodailininkų ir amatininkų šventinė mugė, kurioje kiekvienas ras, ko širdis geidžia.

Šventinę nuotaiką palaikys įvairių Šilutės krašto bendruomenių eisena (šiuo metu jau užsiregistravo net 1800 dalyvių), kuri į Senojo turgaus aikštę – pagrindinę šventės vietą – žygiuos Lietuvininkų gatve, ją lydės Šilutės aeroklubo sklandytuvai, iš kurių pasipils siurprizų lietus, tarp kurių bus ir laimėjimas – skrydis lėktuvu.

Šventės programa

Senojo turgaus aikštėje susiburs ir su šilutiškiais bei miesto svečiais bendraus sportininkai, muziejininkai, vaikų ir suaugusiųjų meno kolektyvai, vyks viduramžių riterių turnyras, kuriame bus naudojamos autentiškos XIV-XV amžių ginklų ir šarvų rekonstrukcijos.

Jaunieji kraštiečiai galės apsilankyti virtualioje realybės programoje, kur bus galima išmėginti žaidimus su virtualios realybės akiniais („HTC Vive“).

Šilutiškius taip pat džiugins Šilutės muzikos mokyklos fanfarinis orkestras „Pamarys“, švenčiantis savo 20-ies metų jubiliejų, taip pat pasirodys šokių grupė „Pamarietė“.

Miesto šventės programą užbaigs dainininkai Deivydas Norvilas ir Renata Norvilė, grupė PIKASO bei M.A.M.A 2018 nominacijų „Metų proveržis“ ir „Metų daina“ laimėtoja BEATRICH (jeigu Beatrich neatvyktų, šilutiškius džiugins kita puiki dainininkė – X Faktoriaus nugalėtoja Iglė).

Puikios Jums šventės linki Šilutės rajono savivaldybės vadovai ir organizatoriai. Iki susitikimo šventiniuose renginiuose!

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Rašyti komentarą