Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Viešieji pirkimai – vis dar prieblandos zonoje

Publikuota: 2018 balandžio 18 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnybai (toliau – VPT) pareikalavus, nutrauktos Šilutės centrinės gatvių apšvietimo valdymo sistemos, LED šviestuvų ir jų instaliavimo darbų viešojo pirkimo procedūros.

VPT nustatė, kad šio viešojo pirkimo „Techninės specifikacijos reikalavimai yra nepagrįsti, pertekliniai ir dirbtinai ribojantys konkurenciją, o Techninėje specifikacijoje nustatytų techninių reikalavimų visuma yra galimai pritaikyta gamintojo Vizulo LED šviestuvams“, ir įpareigojo  nutraukti pirkimo procedūras (VPT išvada)

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tai ne pirmas viešasis apšvietimo darbų pirkimas, kuriame VPT įžvelgė viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų.
Skaidrumo ir lygiateisiškumo principas bei racionalus lėšų panaudojimas, anot VPT, nebuvo užtikrintas ir Šilutės Melioratorių alėjos ir Aukštaičių gatvės apšvietimo darbų bei kituose mažos vertės neskelbiamuose pirkimuose.
„Šilutės ETA Žinios“ apie tai rašė vasario 22 d. str. „Oficialu: Šilutės savivaldybė neužtikrina skaidrumo viešuosiuose pirkimuose“.
Administracijos direktorius Sigitas Šeputis publikacijoje aprašytą VPT išvadą pavadino niekine, tačiau jos neapskundė („Šeputis apie galimai neskaidrius viešuosius pirkimus: tai burbulas“).
Savivaldybės administracija neginčijo ir VPT išvados dėl Šilutės centrinės gatvių apšvietimo valdymo sistemos, LED šviestuvų ir jų instaliavimo darbų viešojo pirkimo, bet pakluso reikalavimui ir nutraukė pirkimo procedūras.

4 skaitytojų komentarai
Turiu nuomonę 2018 balandžio 18d., 16:415.20.106.18
Skaitau,kad nereikia jokių mums LED šviestuvų. O kam? Mes užaugom stiprus ir grazus be jokiu sviestuvu. O be to jeigu rusas nakti ateis kaip priesas, tai tamsoje akis i negenetu medziu sakas issibadys ir mums ryte tik beliks juos besiblaskancius surinkti ir priduoti Taurages policijos komisariatui.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 2

Atsakyti

Def 2018 balandžio 18d., 19:4484.15.183.74

Kas čia vyksta per nęsąmonės?!!!! Galėjo laisvai apskųsti. Melioratorių alėja jau turi LED šviestuvus, reikalauju Šilutės savivaldybei tęsti pirkimų procedūrą, nes apšvietimo sistemo centrinėje gatvėje modernizuoti būtina.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 6

Atsakyti

Š ant kieto š rezultatai nepublikuojami ? 2018 balandžio 18d., 22:065.20.107.167

PILIEČIŲ DALYVAVIMAS VIEŠŲJŲ SPRENDIMŲ PRIĖMIME Šilutės rajono savivaldybėje
“Piliečių dalyvavimas sprendimų priėmimo procese – tai valdžios institucijos sprendimų priėmimo metodas, kuris grindžiamas atskirų piliečių, suinteresuotų piliečių grupių
(interesų grupių) įtraukimu į sprendimų rengimo, svarstymo, derinimo, priėmimo procedūrą (pvz.: apie daugiabučių atnaujinimą, kelių rekonstravimą, gatvių priežiūrą, teritorijų planavimą, lėšų skirstymą ir pan.) teisės aktų nustatytais būdais, siekiant, kad jų bendri lūkesčiai, patirtis, norai bei interesai būtų visapusiškai išnagrinėti ir įvertinti prieš priimant sprendimus.”
https://apklausa.lt/f/pilieciu-dalyvavimas-viesuju-sprendimu-priemime-silutes-rajono-savivaldybeje-mkse514/answers.html
Š i o s a n k e t o s r e z u l t a t a i … — …—…—… V I E Š A I N E P U B L I K U O J A M I ?

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Def 2018 balandžio 19d., 10:5484.15.180.203
Tai tik laiko klausimas, kada Šilutė pereis prie LED apšvietimo. Centrinėje gatvėje PRIVALO atsirasti LED šviestuvai.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą