Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Moksleiviai domėjosi policijos darbu

Publikuota: 2011 vasario 09 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Šilutės policijos nuotr.Šilutės policijos nuotr.

Per 90 mokinių iš Šilutės Žibų pradinės mokyklos ir Žemaičių Naumiesčio gimnazijos vasario 8 dieną sugūžėjo į Šilutės rajono policijos komisariatą. Čia jiems buvo rodomi policijos pareigūnų naudojami ginklai ir kitos specialiosios  priemonės, mokiniai susipažino su kinologu ir jo tarnybiniu šunimi – vokiečių aviganiu Ralfu.

Berniukai labiausiai domėjosi ginklais, kuriuos policininkai turi turėti, kad apgintų save ir kitą žmogų, emocingai reagavo pareigūnui rodant Kalašnikovo, Uzi automatus, vinčesterio tipo šautuvą. Visi norėjo iš arčiau apžiūrėti ginklus.

Kriminalinės policijos ekspertas Antonas Kotikovas parodė savo kriminalinių tyrimų lagaminėlį su jame esančiais būtiniausiais daiktais, padedančiais surasti ir nematomus įkalčius. Pademonstravo, kaip imami pirštų pėdsakai.

Šilutės rajono policijos komisariato patrulis – kinologas Daivaras Auškalnis geriausią draugą, saugantį viešąją tvarką, – tarnybinį šunį, vokiečių aviganį Ralfą atsivedė į salę, mat oro sąlygos neleido lauke parodyti jo sugebėjimų. Kilo daug klausimų: kaip atrenkami šunys tarnybai, kokius turi atitikti reikalavimus, ar jis kanda, ar visada vykdo komandas ir pan.

Šilutės policijos inf.

Rašyti komentarą