Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutės senjorai bibliotekoje ugdo skaitmeninius įgūdžius

Publikuota: 2018 kovo 20 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka dalyvauja Erasmus+ programos finansuojamame tarptautiniame projekte „Senjorai ir skaitmeninės technologijos”, kurį įgyvendina asociacija „Viešieji interneto prieigos taškai“ kartu su partneriais iš Vokietijos, Ispanijos ir Rumunijos.

Projekto tikslas – paskatinti vyresnio amžiaus gyventojus susipažinti su skaitmeninėmis technologijomis, jų galimybėmis, skatinti pradėti jomis naudotis ir įsilieti į skaitmeninių technologijų pasaulį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kovo 19–25 dienomis Lietuvoje vyksta Europos Sąjungos iniciatyva „All Digital Week‘ 2018”, skatinanti ugdyti ne tik Europos Sąjungos, bet ir kitų Europos šalių gyventojų skaitmeninį raštingumą. Šių metų „All Digital Week‘ 2018“ siunčia aiškią žinią apie tai, kad žmonės turėtų aktyviau siekti suprasti ir prisijaukinti skaitmeninių technologijų teikiamus pokyčius ir pritaikyti naujas žinias tiek darbe, tiek gyvenime. Siekiama, kad nuolat tobulinami skaitmeniniai įgūdžiai padėtų labiau prisitaikyti besikeičiančioje šiandieninėje aplinkoje.

Įgyvendinant projektą „Senjorai ir skaitmeninės technologijos” ir prisijungiant prie iniciatyvos „All Digital Week‘ 2018“, Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje kovo 19 dieną prasidėjo mokymai senjorams pagal programą „Planšetė – skaitmeninių įgūdžių ugdymui”. Mokymai prasidėjo virtualiu nuotoliniu pasisveikinimu su kolegomis iš Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos bei Helsinkio (Suomija).

Programos dalyviai mokysis naudotis planšetiniu kompiuteriu, naršyti internete, parsisiųsti ir naudotis programomis, fotografuoti, filmuoti, sužinos apie įrenginio nustatymus, saugumą ir kt.

Sandra Jablonskienė, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja

3 skaitytojų komentarai
,,Pasak A.Ramanausko ,,baba" 2018 kovo 21d., 07:4578.57.211.246

O kam tos žinios senjorams? Gausiame mitinge konservatorius A.Ramanauskas jaunimui liepė ,,babas”apnuodyti ir neleisti balsuoti. Kodėl tyli jo kolegos (kaip visoje Lietuvoje taip ir Šilutėje) ir neatsiriboja nuo jo pamokymų? P.s. Po teisybei, juk mes – ,,babos” už konservatorius daugiausia ir balsuojame.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 3

Atsakyti

poniai S 2018 kovo 21d., 14:205.20.107.167

O kam tos žinios?

Kai nieko nežinai tai ir nereikia nieko.
Kai neturi ribų, atsiribojus Greitai A nuo Baba’ Abba’jų, kaip danguje taip žemėje
koncervuose kolegos, arba ne, imi kaipmat surast sliekų.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

šilutiškė 2018 kovo 21d., 07:52212.59.30.145

O kodėl nebuvo skelbta apie tai anksčiau.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą